Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Ξηρομερίτες εμπλέκονται στη διακίνηση των μεταναστών

Ξηρομερίτες εμπλέκονται στη διακίνηση των μεταναστών

20131115_090714

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις , σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, γύρω από τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που σήμερα ουσιαστικά οδήγησε στο θάνατο 12 Σύριους μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδάκια.

Από το πρωί είναι εντατικές οι έρευνες του Λιμεναρχείου Λευκάδας και των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας   για τον εντοπισμό των διακινητών που οδήγησαν τους μετανάστες στην ερημική τοποθεσία Μαραθάκι της Παλαίρου όπου κατά την επιβίβαση σε σκάφος συνέβη το μοιραίο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει η εμπλοκή ενός 55χρονου Παλαιστίνιου στην καταγωγή (υπηκόου Λιβάνου)  που ήταν μεταξύ των 27 μεταναστών και είχε αναλάβει να οδηγήσει το κλεμμένο από την Πάλαιρο σκάφος στη Λευκάδα. Αυτός συνελήφθη όπως επίσης και ένας 20χρονος εκ των τριών ξηρομεριτών  συγγενών  που συνδέονται με την υπόθεση. Πρόκειται για άτομα από την περιοχή της Κωνωπίνας που έχουν κατά κόρον απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο.  Ο ένας τους συνελήφθη ενώ στην περιοχή της Κωνωπίνας   βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα των εμπλεκόμενων ντόπιων αλλά και ένα όχημα ενός Αιγύπτιου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητείται. Έρευνα έγινε και σε σπίτι στην Αμφιλοχία που σχετίζεται με τους Ξηρομερίτες.

Επίσης εντοπίστηκε το βανάκι μεταφοράς των μεταναστών στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κλεμμένες από όχημα στην Κανδήλα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί από το Μοσχάτο την 31η Οκτωβρίου.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και αναζητούνται τα τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης.Είναι υπαίτιοι τραγωδίας που συγκλόνισε σήμερα το πανελλήνιο καθώς οδήγησαν τους Σύριους στο σημείο που έμελλε να γίνει υγρός τάφος για 12 ανθρώπους που απλώς αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.