Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αποδόμηση του διοικητή του Νοσοκομείου Aγρινίου από τους εργαζόμενους

“Δυστυχώς  πολύ σύντομα οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν”dimitris mixalis

Διαψευστήκαν οι προσδοκίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου για το διοικητή Δ.Μιχάλη σύμφωνα με “ανακοίνωση-καταγγελία” του Σωματείου τους.
Το Σ.Ε.Ν.Α. έδωσε στη δημοσιότητα ένα δριμύ κατηγορώ κατά του κ. Μιχάλη στον οποίο χρεώνει δόγμα «διαίρει και βασίλευε». Αναλυτικά σύμφωνα από το Σωματείο ο διοικητής καταγγέλλεται για:
-Άρνηση να δεχθεί και να συνομιλήσει με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.
– Ελλιπής ή και καμιά συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για επικείμενες αλλαγές.
– Καρατόμηση άξιων ανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν χωρίς καμιά προειδοποίηση και πειστικά επιχειρήματα αλλά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
-Διατήρηση όλων όσων κατέχουν παράνομα θέσεις ευθύνης, πλέκοντας μάλιστα προκλητικά το εγκώμιό τους.
-Αποφάσεις που παίρνονται και ανακαλούνται, ερμηνεία των νόμων κατά το δοκούν σαν να μην υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, αλλότρια καθήκοντα, παράλληλα καθήκοντα, μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κάποιο ευκρινές σχέδιο, χωρίς κριτήρια και, το κυριότερο, χωρίς καμία αναγκαία συνεννόηση με τους εμπλεκομένους, αλλαγές σε προγράμματα εφημεριών των γιατρών, με αλλοπρόσαλλες προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όταν το νέο αποδεικνύεται πιο παλιό από το παλιό»

Η τοποθέτηση του νυν διοικητή κ. Μιχάλη πριν από μερικούς μήνες στο πηδάλιο της Νοσηλευτικής Μονάδας ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες σε όλους μας.
Η ιατρική του ιδιότητα, το εξαιρετικό βιογραφικό, η προϋπηρεσία για πολλά χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας, η συνδικαλιστική του δράση και τέλος οι εξαγγελίες και οι δημόσιες δηλώσεις του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδειχναν ότι είχαμε επιτέλους να κάνουμε με κάποιον που θα μπορούσε να διοικήσει με χρηστό και άξιο τρόπο.
Ελπίζαμε ότι θα βοηθούσε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων του πολύπαθου Νοσοκομείου μας, παρότι οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι αρνητικές και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια όπως για παράδειγμα προσλήψεις σε μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό.
Οι χρόνιες όμως παθογένειες που διέπουν το ίδρυμα, όπως οι διάφορες κλίκες, η εσωστρέφεια, η ανεπάρκεια ορισμένων, το αίσθημα ιδιοκτησίας κάποιων άλλων, η μη τήρηση των κανόνων και του θερμικού πλαισίου, καθώς και οι συνεχόμενες κομματικές παρεμβολές υπέρ ορισμένων προνομιούχων εργαζομένων εις βάρος δυστυχώς της πλειοψηφίας, είναι μερικά από τα καυτά θέματα που καλείται ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος να αντιμετωπίσει προκειμένου αφενός να αλλάξει άρδην την εικόνα του Νοσοκομείου και αφετέρου να βελτιώσει τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει προς τους πολίτες της περιοχής μας.
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε γραπτώς τις παρατηρήσεις μας, τα αιτήματά μας αλλά κυρίως τις υποδείξεις μας για άμεσες λύσεις όλων των παραπάνω και λάβαμε από τη διοίκηση υποσχέσεις για την άμεση επίλυσή τους.
Δυστυχώς όμως πολύ σύντομα οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν:
 Άρνηση να δεχθεί και να συνομιλήσει με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.
 Ελλιπής ή και καμιά συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για επικείμενες αλλαγές.
 Καρατόμηση άξιων ανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν χωρίς καμιά προειδοποίηση και πειστικά επιχειρήματα αλλά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
 Διατήρηση όλων όσων κατέχουν παράνομα θέσεις ευθύνης, πλέκοντας μάλιστα προκλητικά το εγκώμιό τους.
 Αποφάσεις που παίρνονται και ανακαλούνται, ερμηνεία των νόμων κατά το δοκούν σαν να μην υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, αλλότρια καθήκοντα, παράλληλα καθήκοντα, μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κάποιο ευκρινές σχέδιο, χωρίς κριτήρια και, το κυριότερο, χωρίς καμία αναγκαία συνεννόηση με τους εμπλεκομένους, αλλαγές σε προγράμματα εφημεριών των γιατρών, με αλλοπρόσαλλες προτάσεις.
Διαίρει και βασίλευε είναι το δόγμα που επικρατεί. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή σε ένα Προσωπικό έτοιμο να φάει ο ένας τον άλλον αρκεί να περισώσει ό,τι μπορεί σε προσωπικό επίπεδο. Τα ίδια έπραξε και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Η λογική του να διοικεί με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από το υγειές κομμάτι των εργαζομένων. Καλούμε όλους μαζί με το Σ.Ε.Ν.Α. να αντισταθούμε και να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ για να υπερασπιστούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια, την τιμή και την προσφορά μας στο κατασυκοφαντημένο και λεηλατημένο δημόσιο Σύστημα Υγείας, κόντρα σε όλες τις πολιτικές επιλογές που το πολεμούν και το απαξιώνουν καθημερινά. Αν σήμερα υπάρχει Νοσοκομείο που λειτουργεί – πέρα και ενάντια στη βούληση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών εχθρών του, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγόγγυστη προσφορά των κακοπληρωμένων και αδικημένων εργαζομένων του, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  «… Αλλότρια καθήκοντα … Παράλληλα καθήκοντα … Μετακινήσεις Προσωπικού … Αλλαγές στις εφημερίες των γιατρών …».
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.
  Οι κλίκες και οι προύχοντες ξεβολεύονται …… και έχουν πέσει να τον φάνε.

 2. LOREAL

  Σε ένα μόνο είναι καλός. Στην επικοινωνία. Τόσες συνεντεύξεις τύπου ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! μπλα μπλα μπλα και πρώτη φορά αριστερά.

 3. Άλκης

  Αντιπαραβάλλετε την ύποπτα θολή αοριστολογία της καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων, με την ακρίβεια και τη σαφήνεια της απάντησης του Διοικητή στο Facebook (που πιθανόν θα δημοσιεύσουν κάποια sites, άλλα σίγουρα όχι όλα –για προφανείς σκοπούς!!!–) και θα καταλάβετε πολλά. Ο άνθρωπος είναι και γνώστης, και έμπειρος, και αποφασισμένος να βάλει σε τάξη και να αναβαθμίσει στο Νοσοκομείο. Και αφήστε τους δεξιο-συριζο-πασοκο-παρμένους να αλλαλάζουν και να λασπολογούν.

 4. Ανώνυμος

  Αλκη για κανε μια βολτα οχι αλλου εκει στην γραμματεια του και ρωτα τα κοριτσια για την συμπεριφορα του σε απλο προσωπικο επιπεδο και τους χαρακτηρισμους που κατα καιρους απευθυνει και αλλα πολλα ..αιντε πονηρε που τα ξερεις και ολα καρφωτος ηρθε και αντι να βοηθαει τα εχει κανα σκατα….και αυτο το γενικο ολοι οι εργαζομενοι ιδιοι ειναι ..παει πια ελιωσε η καραμελα ..Αλκη……..χαιρετισματα στην Μητροπολη ..ξερεις εσυ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.