Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

H απάντηση του αντιδημάρχου

KAZANTHSΟ αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νίκος Καζαντζής με μια επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης απαντά- σχολιάζει δημοσίευμα (ΕΔΩ) που τον αφορά. Επιλέγει να εμπλέξει σε αυτό πρόσωπα του δημοσιογραφικού κόσμου και να επιτεθεί προσωπικά στον εκδότη Γιώργο Ροΐδη. Η επιστολή του κ. Καζαντζή έχει ως εξής:

ΕΠΙΘΕΣΗ ; Ή ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ;

Είμαι αναγκασμένος παρά την δύσκολη συγκυρία και την άσχημη κατάσταση που περνάει η πατρίδα μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην ενορχηστρωμένη επίθεση, που δέχεται η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά από τα ΜΜΕ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, AGRINIONEWS και AGRINIOPRESS, να επισημάνω τα εξής:
Εδώ και πολύ καιρό τα συγκεκριμένα ΜΜΕ μου έχουν επιφυλάξει μία εχθρική συμπεριφορά για λόγους που μόνον οι χρήστες, διαχειριστές τους και ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν αλλά λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουν.
Ανακρίβειες, κακόβουλα σχόλια, ανυπόστατες κατηγορίες, χαρακτηρισμοί που στερούνται σοβαρότητας και εμπάθεια που ξεπερνάει τα όρια, επιστρατεύονται από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και είναι πασιφανές, πως έχουν ξεφύγει από την έννοια της δημοσιογραφικής αποστολής
Από το 2014 ακόμη ο Διαχειριστής του AGRINIONEWS κ. Γιώργος Ροϊδης, με αφορμή μία δήλωσή μου σχετικά με τα χρίσματα στις Δημοτικές Εκλογές (ότι δεν θα δοθούν χρίσματα) αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με απαξιωτικό τρόπο λέγοντας ότι εγώ προκαλούσα με τις δηλώσεις μου ΘΥΜΗΔΙΑ. Ως γνωστόν στις δημοτικές εκλογές δεν δόθηκαν χρίσματα και έτσι επιβεβαιώθηκα στα όσα δήλωνα προεκλογικά. Για ποιόν λόγο λοιπόν μου επιτέθηκε; Επειδή εξέφραζα την προσωπική μου γνώμη; Αντικειμενική, σφαιρική, έγκυρη ενημέρωση είναι αυτή που ενεργοποιεί τη λογική και αφήνει περιθώρια στην έκφραση διαφορετικής άποψης.
Νομίζω ότι προφανώς, ότι έτσι ήθελε να με μειώσει μην τυχόν και ήμουν εγώ ο υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές απέναντι στον υποψήφιο τον οποίο ο κ. Ροϊδης μάλλον προτιμούσε και ήταν ο κ. Μοσχολιός.
Στη συνέχεια και αφού ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ροίδη, εκφράζοντας του την απογοήτευση μου για τους άδικους χαρακτηρισμούς, το μεταξύ μας κλίμα ψυχράθηκε από τότε και μέχρι σήμερα στο AGRINIONEWS, εγώ απλώς δεν υπάρχω!! Και τούτο καθόλου δεν με δυσαρεστεί ούτε ως πολίτη αλλά ούτε και ως Δικηγόρο. Ως Αντιδήμαρχο όμως και ως εκφραστή των θέσεων και του έργου του Δήμου είναι βέβαιο πως υπάρχει και θα υπάρξει και στο μέλλον μεγαλύτερη αντίδραση από μέρους μου.
Δελτία τύπου του Δήμου, δημοσιεύονται αφού πρωτίστως έχει αφαιρεθεί ότι αναφέρεται σε εμένα προσωπικά. Στα Δημοτικά Συμβούλια όπου συμμετέχω ανελλιπώς δεν υπάρχω, ενώ φωτογραφίες από δημόσιες εμφανίσεις μου και στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος «κόβονται». Το ίδιο συμβαίνει και στο site AGRINIOPRESS. Ξαφνικά δεν υπάρχω. Μάλιστα ο διαχειριστής του εφευρίσκει διάφορα θέματα για να ασχολείται με μένα, πάντα αρνητικά. Ειλικρινά καθόλου δεν με ενοχλεί αλλά με προβληματίζει διότι: Έχει χαθεί η συνείδηση της ευθύνης απέναντι στο κοινό και την κοινωνία. Χάθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία και η υποχρέωση για δηµόσια αναγνώριση του λάθους και η αποκατάσταση κάθε αδικηµένου. Τείνει δε να γίνει καθεστώς η δημοσίευση δοτών πληροφοριών και η υπακοή σε εξωδηµοσιογραφικά κέντρα και προσταγές. Και κυρίως δεν μπορείς να αγνοείς αυτόν που οι πολίτες επέλεξαν .. Διότι καταργούν τη δυνατότητα ενημέρωσης και με το μονολογικό χαρακτήρα της πληροφόρησης αναιρούν τη δυνατότητα του πολίτη να διαμορφώσει, ανεπηρέαστα, προσωπική άποψη.
Και όλα αυτά για να αποψιλωθώ εγώ που δεν τους είμαι αρεστός και κολλητός τους. Και φυσικά προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν αντιμαχία και ρήγματα στην παράταξή μας αλλά και μεταξύ εμού και του Δημάρχου εξ ου και η ερώτησή τους κάθε φορά εάν και κατά πόσο ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει αυτά που λέω, αν τα επικροτεί, ότι πρέπει να παρέμβει κ.λ.π., κ.λ.π. κ.λ.π. Αυτός είναι και ο κύριος αντικειμενικός τους σκοπός. Να υπάρξει ρήξη και αντιπαράθεση μεταξύ μας. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν να γράψουν για μένα τίποτε μεμπτό όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μου. Ούτε φυσικά κάτι σχετικό με την άσκηση του επαγγέλματός μου. Επομένως όταν ασχολούνται με επουσιώδη θέματα, για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται όπως εάν είμαι του γούστου τους ή όχι, καταλαβαίνει κάποιος ότι πολλώ μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο κ. Δήμαρχος με αυτά, ιδίως όταν βάλλεται αδίκως ο αντιδήμαρχός του. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο τους έχει πειράξει που συνεργάστηκα με τον Γιώργο Παπαναστασίου στις προηγούμενες εκλογές. Τα ίδια λέει δυστυχώς και ο κ. Μοσχολιός όταν δημοσίως εκφράζεται με δεικτικές λέξεις και με σκοπό να με προσβάλλει αναφέρει σε Δημοτικό Συμβούλιο ότι μου αρέσει να είμαι δεύτερος εννοώντας ότι ακολούθησα τον κ. Παπαναστασίου. Τα συμπεράσματα δικά σας ……
Τέλος σχετικά με την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της κυρίας Κωνσταντούλας Σαμαρά θα πρέπει να σημειώσω μία δημοσιογραφική απρέπεια. Στο φύλλο της εφημερίδας της και αφού κάλυψε με ρεπορτάζ την παρουσίαση του θέματος Στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Αγρινίου, του οποίου ήμουν εισηγητής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου δεν αναφέρθηκε ούτε η εισήγησή μου ούτε η δευτερολογία μου διά της οποίας απάντησα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Τραπεζιώτη ούτε και η θέση του Δήμου η οποία εκφράσθηκε διά εμού ενώ αντιθέτως φυσικά αναφέρθηκαν οι θέσεις όλων των άλλων.
Αυτό λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ; ΜΗΠΩΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ; ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .
Επίσης προσφάτως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα διαδικαστικά του δημοψηφίσματος, στο φωτορεπορτάζ της η εφημερίδα είχε σχεδόν όλα τα πρόσωπα πλην εμού, παρότι βρισκόμουν στο προεδρείο και δίπλα στο δήμαρχο Αγρινίου που συγκάλεσε την εν λόγω σύσκεψη!
Παλαιότερα (έτος 2014) η εφημερίδα με είχε εξαφανίσει από το κάδρο των υποψήφιων για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας ως Δημάρχου Αγρινίου. Για όλους είχε φωτογραφία εκτός από την δική μου. Απίστευτα πράγματα. Να την χαίρεται την εφημερίδα της η κ. Σαμαρά αλλά έχω την εντύπωση ότι από τότε που έφυγε από εκεί ο δημοσιογράφος κ. Φώτης Μπερίκος μάλλον φτώχυνε αισθητά το πολιτικό σχόλιο και η πολιτική θέση. Αυτό δε σημαίνει κανενός είδους μομφή για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σ’ αυτό το ΜΜΕ και κερδίζουν έντιμα το ψωμί τους αλλά αποτελεί προσωπική διαπίστωση.
Φυσικά και αναγνωρίζω την χρησιμότητα των ΜΜΕ και την ελευθεροτυπία, το δικαίωμα στην δημοσιότητα και την δημοσίευση κάθε δεδομένου που αφορά στα δημόσια πρόσωπα.
Προσωπικά όμως δηλώνω προς τους συνδημότες μου ότι δεν θα υποκύψω ποτέ σε κανέναν εκβιασμό και σε καμία πίεση απ’ όποιο ΜΜΕ και εάν προέρχεται. Δεν παίρνω εντολές από τα ΜΜΕ αλλά από τους συμπολίτες μου.
Διότι αποδεικνύεται περίτρανα πως η ενορχηστρωμένη επίθεση προφανώς δεν έχει στόχο να αναδείξει τα οξυμμένα προβλήματα της πόλης ούτε φυσικά να συμβάλει στη λύση τους που για αυτούς η θέση του Αντιδημάρχου τους είναι περιττή .
Στενοχωριέμαι πραγματικά για όσους ασχολούνται με τα κοινά και νομίζουν ότι έχουν ανάγκη αυτού του είδους την προβολή και τρέχουν να συνωστισθούν για μία φωτογραφία, για ένα λεπτό αναγνωρισιμότητας. Αυτομάτως γίνονται υπόδουλοι και συμβιβάζονται.
Τέλος για τα ανωτέρω ΜΜΕ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ είναι προφανές ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δεν μπορούν να κρύψουν την εμπάθειά τους στο πρόσωπό μου αφού έφθασαν στο σημείο να ηχογραφούν ιδιωτική συνομιλία, και να την βαφτίζουν δημόσια, πράξη η οποία είναι παράνομη, καθ’ ην στιγμή δεν είχε την άδειά μου, έστω και εάν έγινε ενώπιον πέντε (5) ατόμων και εν συνεχεία την αναπαράγουν από τα ΜΜΕ τους. Ας κοιτάξουν το άρθρο 370Α, περ. 2, εδάφιο β’, του Ποινικού Κώδικα.
Βέβαια ακούγοντας αυτά που είχαν ηχογραφήσει κατάλαβα πόσο δίκιο είχα για όσα είπα και επιβεβαιώθηκα απολύτως. Έπραξα σοφά και προληπτικά διότι η ανοχή οδηγεί σε ασυδοσία και αυτή σε συνδυασμό με το θράσος και την απληστία αποτελούν επικίνδυνο μίγμα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα στο όνομα της υγιούς και πραγματικής δημοσιογραφίας να διαστρεβλώνει, να παραπληροφορεί, να απαξιώνει σε προσωπικό επίπεδο ανθρώπους και να επικαλείται το ήθος για άλλοθι.
Όσον αφορά το πρόσωπό μου και την κρίση του κόσμου νομίζω ότι αυτή έχει αποτυπωθεί αρκετές φορές.
Όπως επίσης έχει αποτυπωθεί και για τον κ. Ροϊδη.
Το θέμα όμως τελικώς είναι ότι δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Υπάγονται σε κανόνες και νόμους. Κυρίως όμως υπάγονται σε δεοντολογία. Αν φυσικά θέλουν να είναι έγκυροι. Διαφορετικά θα αντιπροσωπεύουν μία μικρή μερίδα της κοινωνίας και θα εγκλωβίζονται σε συμπεριφορές που στην δίνη των εξελίξεων θα μένουν εκτός των γεγονότων οι ίδιοι και οι αναγνώστες τους θα είναι είτε απληροφόρητοι είτε παραπληροφορημένοι.
Σε όλα τα παραπάνω που ανέφερα, μέσα από τα κείμενά τους, θα προσπαθήσουν να μου «απαντήσουν» πάλι ώστε να με μειώσουν, να με τιμωρήσουν, να με απαξιώσουν, να με υποβιβάσουν, να με χλευάσουν και να με βάλουν στην θέση μου, αυτήν που νομίζουν αυτοί ότι πρέπει να έχω. Θα θελήσουν να κατευθύνουν την σκέψη σας και την άποψή σας εναντίον μου, να παρέμβουν και να επηρεάσουν.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

ΡοιδηςΗ απάντηση του Γιώργου Ροΐδη 

Παρατηρώ ότι ο κ. αντιδήμαρχος επιλέγει να δώσει χαρακτηριστικά ριάλιτι στο δημόσιο βίο. Με εμπλέκει δημοσίως αναφέροντας πράγματα που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Ξέρει καλά και αυτός και εγώ για ποιο λόγο το πράττει. Ξέρει-δυστυχώς για αυτόν- και η παράταξη. Λυπάμαι που με αναγκάζει να ασχοληθώ με την αφεντιά του, πράγμα που δεν θα καταδεχόμουν ποτέ να κάνω. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.
Γνωρίζει πολύ καλά τους προσωπικούς μας διαλόγους. Γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια που παραποιεί με τρόπο αξιολύπητο. Γνωρίζει καλά γιατί επιχειρεί (το πρωτοφανές) να με παρ-ερμηνεύσει.
Προφανώς γνωρίζει καλά ο πολιτικός του προϊστάμενος ,δήμαρχος Αγρινίου, και ποιος είναι ο Ροΐδης και ποιος είναι ο εν λόγω αντιδήμαρχος. Γνωρίζει πολύ καλά ο Γ.Παπαναστασίου τις διεργασίες πριν την απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία.
Ας σεβαστεί ο αντιδήμαρχος τον δήμαρχο Αγρινίου και ας μην τον εμπλέκει σε μικροπρέπειες. Προσωπικά σέβομαι απεριόριστα τον Γ.Παπαναστασίου. Θα περιοριστώ απευθυνόμενος σε αυτόν να πω: «να χαίρεσαι τον συνεργάτη σου».
Σέβομαι την ανάγκη του αντιδημάρχου Αγρινίου να εκφραστεί δημοσίως αλλά προκαλεί την θλίψη μου το γεγονός πως ευτελίζει τόσο πολύ το δημόσιο βίο. Δεν θα τον ακολουθήσω με το να ασχοληθώ με τις επιμέρους αναφορές του στους διαλόγους μας και τη δεοντολογία διότι δεν επιθυμώ την με αυτό τον τρόπο απαξίωση του ανδρός που κατέχει το πόστο του πρώτου τη τάξει αντιδημάρχου…
Εν κατακλείδι, ομολογώ ότι θα με ανησυχούσε εάν ο εν λόγω κύριος εκφραζόταν για μένα με θετικό τρόπο. Μου αρκεί που «έχουν γνώση οι φύλακες»…

Γιώργος Ροΐδης

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Γιωργος Κ.

    Εκπλήσσομαι με τις απρέπειες που έγιναν στον κ. Αντιδήμαρχο. Μήπως θα έπρεπε ο κ. Αντιδήμαρχος να τοποθετηθεί και για τις απρέπειες που έγιναν από τα πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. ενάντια στο Λαό την εβδομάδα του δημοψηφίσματος; Αν το κάνει αυτό, μπορώ να κατανοήσω τα ελάσσονα προβλήματα που του δημιούργησαν τα τοπικής εμβέλειας site.

  2. Μαίρη Τ.

    Βρε, Αντιδήμαρχε, τι μας τυραννάς τώρα! Ποιος θα κάτσει να διαβάσει αυτόν τον κατεβατό που έγραψες; Καλά σου λέει και ο Γιωργος Κ. στο δικό του σχόλιο, δηλαδή για τα ιδιωτικά κανάλια που μας έβγαλαν την ψυχή ούτε μιλιά;; Μήπως θα πρέπει να κρατάς κι εσύ κασετοφωνάκι πάνω σου όταν μιλάς με οποιονδήποτε, όπως είπε και ο Μεϊμαράκης για τις συναντήσεις με τον Τσίπρα;;; Βρε δεν πάτε!! Όποιος παρουσιάζει έργο στο δήμο φαίνεται και δεν έχει ανάγκη κανένα Μέσο Ενημέρωσης! Μήπως έπραξες κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Αν ναι, παρουσίασέ το! Τόσο εσύ όσο και οι άλλοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος φυσικά! Πέστε μας ένα έργο που κάνατε εδώ κι ένα χρόνο, ΕΝΑ!!! Πάω να περπατήσω στο πάρκο και μούρχεται να κλάψω, αλλά τι σε νοιάζει εσένα! Εσύ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ θέλεις!!!!!!!!! Βρε που φτάσαμε! Τα βάζεις και με το agrinionews και τον κ. Ροϊδη, το sait που όλοι αγαπάμε και διαβάζουμε;; Κακώς έπεσε τόσο χαμηλά ο κ. Ροϊδης και ασχολήθηκε μαζί σου! Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο, αλλά δεν το άξιζες!

  3. Gewrgia

    Τωρα τι να σχολιασεις και τι να αποφανθεις γαι την περιπτωση, Κρίμα μονο κρίμα. Δυστυχως ακόμα και στην τοπικη αυτοδιοικηση επιλεγονται οι ολίγιστοι. Δημαρχέ μου κανε μου μια χάρη μην παίζεις το παιχνίδι όλων αυτών που ψάχνουν να μπουν με κάθε τρόπο στο κάδρο της δημοσιοτητας. Σε έχουν πάει ήδη πίσω κατι τετοιες λογικές. Δεν ειναι ο Δήμος για πειραματισμους και για δικαιωση όλων αυτων των πικραμένων. Προχώρα σε καποια πολιτική και σε κάποια εργα και δεν εννοω ΔΑΚ και βλακειες καθε τρεις και λίγο σκορπώντας ενα σωρο λεφτα. Καμια λακούβα, κανα δρόμο, κανα σκουπίδι, κανα καδο που βρωμανε. ΟΧΙ εκδηλώσεις και φρου φρου, ναι χρειάζονται αλλά οχι για να βγαλουν τα αποθυμένα τους ταχα πως εργαστηκαν στη ζωη τους οι ανεπάγγελτοι ή αεργοι που ανευθυνοευθύνονται. Δωσε κανα τέλος στα παιχνιδακια με τις προμηθειες και τους διαγωνισμούς, η διαχείριση δεν μπορει να γίνει με ασπιρίνες και αντιβίωση με εννοεις. Βρς τροπους να στηριξεις την επιχειρηματικοτητα και τους αγροτες, οχι με παιχνιδακια και ταξιδακια αντιδημαρχων τάχα μου οτι προωθουμε τα συμφεροντα του Δήμου και μαζι τα δικά μας. Αυτα συζηταει εκει εξω ο κοσμος και άλλα πολλά. Σε αυτα να δινεις σημασια. Δες την αυλή σου, με ενα ματσο τεμπεληδες, αμορφωτους και αεργους δεν προχωρας, θες ανθρωπο διπλα σου να σου λέει ΟΧΙ οταν πρεπει οχι να σε γλειφει και να σου κραταει το σακακι. Με αγαπή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.