Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Μεσολόγγι: Κατσούλης-Παπαδόπουλος καταγγέλλουν “σκάνδαλο”

Μεσολόγγι: Κατσούλης-Παπαδόπουλος καταγγέλλουν “σκάνδαλο”

dimarxeio-mesologgiΔυο επικεφαλής παρατάξεων του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κάνουν λόγο κάνουν λόγο για πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο σε κοινή τους ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» Παναγιώτης Κατσούλης και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Παπαδόπουλος Πάνος αναφέρουν πως με διαφορά μίας εβδομάδας, στις 12 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσολογγίου και στις 18 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου, αποφάσισαν να μην ασκήσουν ανακοπή κατά δύο διαταγών πληρωμών συγκεκριμένου επιχειρηματία (τον οποία και κατονομάζουν) , συνολικού ποσού περίπου 130.000 € (αποφάσεις αναρτημένες στο «Διαύγεια»).
Υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις συνιστούν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους, αφού και στις δυο αποφάσεις αναφέρεται:
1ο) Πως ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, για τις εργασίες που εκτέλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας στον τομέα Περιβάλλοντος & Πρασίνου του δήμου και στο Πνευματικό Κέντρο.
2ο) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, παρά μόνο «βάσει έγγραφων προσφορών παροχής υπηρεσιών που υπέβαλε στο δήμο».
3ο) Στηρίχθηκε ώστε να γίνουν δεκτές οι σχετικές αιτήσεις διαταγών πληρωμών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στις βεβαιώσεις του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ και του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Πνευματικού Κέντρου.
«Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ένα μόνο μέρος της «βιομηχανίας» των ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ στον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί προνομιακή θέση στο δημοτικό ταμείο και προσφάτως (23/3/2017), έλαβε ακόμη 4.659,04 € από το Πνευματικό Κέντρο για «ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ».
Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, οι ανωτέρω αναθέσεις είναι προφανές πως δεν διέθεταν τα αντίστοιχα – έγκαιρα και έγκυρα – παραστατικά στοιχεία και έτσι επιλέχθηκε – προφανώς κατόπιν συνεννόησης – η μέθοδος της λήψης διαταγής πληρωμών με βεβαιώσεις αιρετών και ακολούθως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μη άσκησης ανακοπής επί αυτών, με την κάλυψη της γνωμάτευσης του δικηγόρου του δήμου, η οποία όμως είναι αόριστη, μη λεπτομερειακή και αναιτιολόγητη», αναφέρει η ανακοίνωση.
Κατσούλης και Παπαδόπουλος «απαιτούν»
όπως δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα και αναλυτικά το σύνολο των στοιχείων για κάθε μια από αυτές τις αναθέσεις, τόσο από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και από το Πνευματικό Κέντρο. Υποστηρίζουν επιπροσθέτως, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για το ποσό των περίπου 90.000 € είναι και ΠΑΡΑΤΥΠΗ, αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (287/2014 και 229/2013), για ποσό άνω των 30 χιλιάδων ευρώ μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να λάβει αντίστοιχες αποφάσεις.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ήδη αιτήθηκαν την ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ από το Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, με ταυτόχρονη κοινοποίηση της καταγγελίας μας στον Υπουργό Εσωτερικών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.