Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Συζήτησαν για όλα (και προσλήψεις) Αποστολάκης- Σταρακά με Fraport

Αισιόδοξες προοπτικές για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Τι αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Xρήσιμη και εποικοδομητική από κάθε άποψη υπήρξε η συνάντηση του δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη και της αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά με στελέχη της fraport στην οποία έχει παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο του Ακτίου .
Η συνάντηση έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Fraport στην Αθήνα στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου από την Fraport με βασικό αντικείμενο την περαιτέρω ανάπτυξή του και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από αυτή για την ευρύτερη περιοχή.
Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη μιας και η πρώτη είχε γίνει στην Βόνιτσα στις 8 Απριλίου.
Όπως επισημάνεται από τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει είναι μεγάλο γιατί υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από το Αεροδρόμιο του Ακτίου, που συνδέονται με τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
Στην συνάντηση από την κοινοπραξίας FRAPORT -που έχει αναλάβει 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα- έλαβαν μέρος οι κκ. Κώστας Παπακωνσταντίνου (Διευθυντικό στέλεχος Fraport Greece), Alexander Zinell (Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece )και Bernd-Andreas Becker (Chief Master Planner Fraport Greece).
Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, με επίκεντρο πάντα την λειτουργία του αεροδρομίου που σύμφωνα με τα στοιχεία αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
«Συζητήθηκαν και δρομολογούνται πολλά θέματα και προτάσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, μιας και η Fraport έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, αφού διαχειρίζεται με εξαιρετική επιτυχία πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως», τονίζεται από τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

Αποστολάκης- Σταρακά και οι Κώστας Παπακωνσταντίνου /Διευθυντικό στέλεχος Fraport Greece, Alexander Zinell/ Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece και Bernd-Andreas Becker Chief Master Planner/ Fraport Greece (πηγή: katounanews.blogspot.gr)
Αποστολάκης- Σταρακά και οι Κώστας Παπακωνσταντίνου /Διευθυντικό στέλεχος Fraport Greece, Alexander Zinell/ Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece και Bernd-Andreas Becker Chief Master Planner/ Fraport Greece (πηγή: katounanews.blogspot.gr)

Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι η πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής συνάντησης στο Δήμο (προγραμματίζεται μέχρι το Μάιο) των στελεχών της κοινοπραξίας με τους φορείς αλλά και τους πολίτες που θα αφορά στο πρόγραμμα βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της αναβάθμισης των υπηρεσιών στο Άκτιο.
Επίσης αποφασίστηκε η προσέγγιση και ενημέρωση και άλλων εταιρειών για δρομολόγια έτσι ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά με καλύτερες τιμές.
Απαραίτητη κρίθηκε η ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος όπως και η αναβάθμιση της πυροσβεστικής. Επίσης η συνεργασία με τα επιμελητήρια (Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Ηπείρου) για την καλύτερη τουριστική ενημέρωση και ανάπτυξη καθώς και η ποσόστωση στις προσλήψεις που θα γίνουν να αφορά σε ανέργους από την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά την ευρύτερη περιοχή.
Χρήσιμες θα είναι και οι συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς με επαγγελματίες από την Αιτωλοακαρνανία, όπως η δημιουργία αίθουσας προβολής τοπικών προϊόντων και τουριστικής ενημέρωσης αλλά και η προώθηση τουριστικών καμπανιών για την Αιτωλοακαρνανία στην οποία ανήκει το Αεροδρόμιο.
Κορυφαίας σημασίας κρίνεται και η συμφωνία για τη δημιουργία ενός χώρου/μουσείου κοντά στο Αεροδρόμιο ώστε να αναδειχθεί το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) με την τεράστιο παγκόσμιο αντίκτυπο .
Επίσης παρουσιάσθηκαν σχεδιαγράμματα του Αεροδρομίου που είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας μιας και η Fraport θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση του αεροδρομίου άμεσα αλλά και στα επόμενα χρόνια, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για συντήρηση και επισκευή, καθώς και για αύξηση της χωρητικότητας, με βάση την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης.
Τέλος συμφωνήθηκε πως οι προσπάθειες θα είναι κοινές, μιας και από τις δύο πλευρές υπάρχει η διάθεση για συνεργασία, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ο στόχος είναι η ανάπτυξη του αεροδρόμιου Ακτίου –Βόνιτσας ως κινητήριος μοχλός , με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας και τους κατοίκους της.
Οι συναντήσεις πλέον θα γίνονται σε τακτά διαστήματα έτσι ώστε να δρομολογηθούν και να πραγματοποιηθούν όλες οι προαναφερόμενες συμφωνίες, τονίζει ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Έχουν πολύ πλάκα οι χορευτές της πλατείας Συντάγματος να συνομιλούν όλο χαμόγελα δίπλα από τους τοκογλύφους δανειστές ναζί κτλ…

  2. Νικος

    Κυρία όσο καί νά κοιτάς το χάρτη, τίποτα δεν θα καταλάβεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.