Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

«Αυτόνομη» ορκωμοσία για πρώτη φορά για το Πανεπιστήμιο το Νοέμβριο

«Αυτόνομη» ορκωμοσία για πρώτη φορά για το Πανεπιστήμιο το Νοέμβριο

Σύσκεψη της Διοικούσας με αισιόδοξα μηνύματα
Νέα βγήκαν από τη χτεσινή πολύωρη σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα πολύ πιο αισιόδοξα από αυτά που μεταφέρονται στην πόλη από αμφιλεγόμενες πηγές, αλλά και από Κασσάνδρες της καταστροφολογίας.
Πρώτη είδηση είναι πως λίγο μετά τα μέσα του Νοεμβρίου(την εβδομάδα από τις 20-21 Νοεμβρίου)θα έχουμε την πρώτη ορκωμοσία των φοιτητών όπου οι τίτλοι σπουδών θα γράφουν «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας» και όπου την αποκλειστική ευθύνη για όλα δεν θα έχει, πια, το Παν/μιο Ιωαννίνων. Φυσικά όπως πληροφορήθηκε το agrinionews.gr ο πρύτανης του συγκεκριμένου ιδρύματος αν θέλει να δει τον καρπό της μετάβασης, από το ίδρυμα που είναι επικεφαλής, στο αυτόνομο με έδρα το Αγρίνιο, θα είναι ευπρόσδεκτος στην τελετή.
Είδηση επίσης αποτελεί το γεγονός ότι συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι διοικητικές πράξεις που χρειάζονται, η κατάρτιση προϋπολογισμού και εσωτερικού οργανογράμματος, αλλά και ακαδημαϊκά -οργανωτικά θέματα όπως η περαιτέρω εξέλιξη των μεταπτυχιακών. Και όλα αυτά υπό την σκέψη ότι πλέον το Πανεπιστήμιο λειτουργεί ήδη αυτόνομα καθώς όλα τα τιμολόγια δεν κόβονται πια «για λογαριασμό του Παν/μιου Ιωαννίνων» αλλά στο όνομα «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος».
Ακόμη και το θέμα του κολλήματος που υπάρχει στις μετατάξεις που θα έλυναν οριστικά το θέμα της διοικητικής υποστήριξης του νέου ιδρύματος φαίνεται να έχει λυθεί καθώς στον παρονομαστή μπήκε η πρόσκαιρη στήριξη από την Πάτρα για οποιαδήποτε τυπική ή υπηρεσιακή διαδικασία χρειαστεί μέχρι να επανδρωθεί το νέο ίδρυμα με τους απαραίτητους διοικητικούς. Πρόκειται δηλαδή στη ουσία για ένα σωσίβιο που μπαίνει στο νέο ίδρυμα ώστε να μην ξαναπαρατηρηθεί θέμα σαν εκείνο που παρουσιάστηκε πέρυσι με την εστίαση των φοιτητών. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί πια να γίνει αφού μέχρι να επανδρωθεί οικονομική υπηρεσία, ακόμη και αν τελεί υπό κατάληψη π.χ. η Πάτρα(που θα βοηθά σε μόνιμη βάση) θα μπορούν να παρθούν οι μια-δυο διοικητικές υπογραφές που χρειάζονται ακόμη και από τα Γιάννενα!
Σύμφωνα πάντως με πηγές μας υπάρχει ικανοποίηση στη Διοικούσα για την  τροπολογία που κατατέθηκε γιατί με αυτήν στη ουσία όλη η ευθύνη περνά σε αυτήν, καθώς ορίζεται σαφώς ότι την τελική έγκριση για τα πάντα θα έχει η Διοικούσα Επιτροπή. «Ήταν πάγιο αίτημά μας να έχουμε εμείς την πλήρη υπευθυνότητα των κινήσεών μας και κάτι τέτοιο διασφαλίζεται πλέον» τόνισε στο agrinionews.gr ο πρόεδρος της Διοικούσας κ. Δημήτρης Σερπάνος, ενώ μιλώντας και με το μέλος αυτής κ. Πιστιόλα μας μεταφέρθηκε ότι η αυτόνομη λειτουργία είναι πια γεγονός και απλά απομένει μια διαπιστωτική πράξη που αν η χώρα ήταν λίγο στα καλύτερά της θα είχε έρθει ίσως και πριν λήξει το 2011. Τώρα είναι θέμα ελάχιστων μηνών, μέχρι δηλαδή να γίνουν οι αποσπάσεις που χρειάζονται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.