Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

«Ζούμε Δυτικά»: Δικαιωθήκαμε για τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού

«Ζούμε Δυτικά»: Δικαιωθήκαμε για τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού

Δημοσιεύουμε την ακολουθη ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, παραταξης “Ζούμε Δυτικά”, που ως επικεφαλής έχει τον Γιώργο Παπαναστασίου:

Η αποχώρηση της παράταξής μας «Ζούμε Δυτικά» από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Μαΐου, αποτέλεσε την πρώτη έκφραση δίκαιης διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του οργάνου.
Αυτό κρίθηκε αναγκαίο, γιατί κάθε μεθόδευση περιορισμού του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν προάγει ούτε τη διαδικασία αλλά ούτε και το ίδιο το –νεοσύστατο- θεσμό τον οποίο κληθήκαμε όλοι από οποιαδήποτε θέση να υπηρετήσουμε.
Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση του επικεφαλής Γιώργου Παπαναστασίου, η εισήγηση της πλειοψηφίας για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίχθηκε σε επιχειρήματα που κάθε άλλο παρά ισχυρά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Η παράταξή μας, προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 68 κατά της παραπάνω απόφασης. Η δικαίωση της προσφυγής (με την υπ. αριθμ. 5/2011 απόφαση), εκτός από ηθική διάσταση έχει και πρακτική, μιας και η πλειοψηφία του Π.Σ. θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει τη νομιμότητα αλλά και να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, ο οποίος θεωρούμε πως πλήττεται από την λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων που συντάχθηκαν με προχειρότητα και –ατυχώς- πλήρη έλλειψη σοβαρότητας.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την σημασία της παρουσίας και συμμετοχής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε παράτυπες και μη σύννομες διαδικασίες, συνιστώντας περισσότερη υπευθυνότητα και σεβασμό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.