Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

100.000 ευρώ για το αρχαίο θέατρο Στράτου

100.000 ευρώ για το αρχαίο θέατρο Στράτου

Η σημαντική είδηση, δια στόματος δημάρχου Αγρινίου Π.Μοσχολιού, ότι ο Δήμος Αγρινίου θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 100.000 ευρώ την εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, προέκυψε από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Έχω επισκεφτεί και τα 125 αρχαία θέατρα της χώρας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό της Στράτου είναι εκ των κορυφαίων», ήταν τα λόγια του Σταύρου Μπένου, ψυχής του Διαζώματος -και παλαιού ανθρώπου της αυτοδιοίκησης-της πανελλήνιας προσπάθειας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας που έχει καταφέρει σε λίγα μόλις χρόνια ότι δεν κατάφερε η Πολιτεία σε πολλά περισσότερα.
«Για να μπορέσει όμως να αναδειχτεί η αρχαία Στράτος πρέπει να αγκαλιάσουν το εγχείρημα οι ντόπιοι πολίτες και να δώσουν γι’ αυτό και την ψυχή τους» δήλωσε ακόμη ο κ. Μπένος επισημαίνοντας ότι η όλη προσπάθεια όπου αγκαλιάστηκε απέδωσε και μάλιστα άμεσα. Στο ίδιος μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός που τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε όταν μετείχε φέτος στο πανελλήνιο συνέδριο του Διαζώματος στην Επίδαυρο κυρίως από τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό του κόσμου.
Αρωγή στην όλη προσπάθεια θα προσφέρουν και οι καθηγητές κ.κ. Λάζαρος Κολώνας που είναι για χρόνια Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ και γνωρίζει άριστα την περιοχή μας, καθώς και ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης που είναι ο υπεύθυνος αρχαιολόγος και για την Επίδαυρο, έχοντας σημαντικές ανασκεφές και στην Παλαιομάνινα! Έχουν στην ουσία «υιοθετήσει» το θέατρο της αρχαίας Στράτου που, όπως είπαν, διαχρονικά τους προξενούσε θαυμασμό αλλά και απορία πως δεν είναι προβεβλημένο αφού αφορά στην πιο σπουδαία πόλη της ιστορίας της Ακαρνανίας.«Θα εκπλαγείτε πάντως αν δείτε πόσο βοηθά η προσωπική πρωτοβουλία και ο εθελοντισμός σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε ο κ. Μπένος θυμίζοντας τις πρόσφατες εκδηλώσεις στη Μακύνεια που έγιναν από τη Γέφυρα αλλά και από το μεράκι των ντόπιων.
Οι τέσσερις ομιλητές απάντησαν και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές προκειμένου άλλοτε να φανούν οι δυσκολίες τέτοιων εγχειρημάτων και άλλοτε το πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών. «Πρέπει να πειστούν οι κάτοικοι ενός τόσο μεγάλου αστικού κέντρου ότι η κινητήριος δύναμη θα είναι αυτοί» τονίστηκε ενώ υπήρξε ιδιαίτερη μνεία για κατάθεση ψυχής και από τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να προωθηθεί η ιδέα.
Aξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος Αγρινίου θα διαθέσει 100.000 ευρώ προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη από γνωστό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, αναφορικά με την αξιοποίηση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στη Στράτο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.