Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

«Καθάρισε» η ΕΑΣ Αγρινίου για 70 αγρότες – επενδυτές φωτοβολταϊκών με πρόβλημα στο δίκτυο

«Καθάρισε» η ΕΑΣ Αγρινίου για 70 αγρότες – επενδυτές φωτοβολταϊκών με πρόβλημα στο δίκτυο

Όρους σύνδεσης παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες και οι εβδομήντα περίπου αγρότες, η επένδυση των οποίων στα φωτοβολταϊκά για μεγάλο διάστημα ήταν μετέωρη, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην περιβόητη γραμμή R22 (του Καστρακίου). Η απουσία δικτύου της ΔΕΗ έθεσε σε αμφισβήτηση τις επενδύσεις αυτές και χρειάστηκε η δυναμική αντίδραση των ίδιων των αγροτών και η εξίσου δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση της ΕΑΣ Αγρινίου που για μια ακόμη φορά έκανε την υπέρβαση αναλαμβάνοντας η ίδια να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν ήταν δικό της…
Για την ιστορία θυμίζουμε πως ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα, η ΕΑΣ Αγρινίου προκειμένου να αφαιρέσει κάθε πιθανή δικαιολογία απ’ τη ΔΕΗ, ανέλαβε η ίδια το κόστος της αναβάθμισης του δικτύου της Επιχείρησης.

Ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή των αναγκαίων έργων επέκτασης και αναβάθμισης του δικτύου, στα οποία έργα συμπεριλαμβάνεται ακόμη και καινούριος υποσταθμός!

Η δαπάνη, μαζί με τα 30 χιλιόμετρα γραμμών χαμηλής και μέσης τάσης, έφτασε το 1.000.000,00 ευρώ, το οποίο και, επαναλαμβάνουμε, ανέλαβε εξ ολοκλήρου η ΕΑΣ Αγρινίου.

Η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε βέβαια και σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τοπικά, αλλά και στο Περιφερειακό κατάστημα στην Πάτρα, αποφασίστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Έτσι, για πρώτη φορά επετεύχθη η κατασκευή νέας γραμμής για τη σύνδεση με τα φωτοβολταϊκά πάρκα και μάλιστα αυτό θα γίνει με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τους παραγωγούς!

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς σημειώνει ότι η Ένωση πιστή στο σκοπό της και αφοσιωμένη πάντα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών – μελών της, απέδειξε με τη μελέτη πως όλοι μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο της επένδυσής τους και, με την καλή συνεργασία της ΔΕΗ, την οποία και ευχαριστεί, ένα αντικειμενικό πρόβλημα επιλύθηκε με τον καλύτερο μάλιστα δυνατό τρόπο.

www.paseges.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.