Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Μεγάλη μέρα για την Παιδεία»

«Μεγάλη μέρα για την Παιδεία»


Δήλωση του Θάνου Μωραΐτη από το Θέρμο, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο, παραβρέθηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο υφυπουργός, είπε σε δήλωση του:
«Γιορτάζουμε σήμερα τον δικό μας Άγιο, που ξεκίνησε από εδώ και που σε κρίσιμες στιγμές του Έθνους, ήταν αυτός που δίδαξε και με τις αρχές και τις αξίες του, διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα και την ορθοδοξία.
Ο πατρό Κοσμάς με την ζωή και το έργο του, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Πως όσο και αν είναι δύσκολα τα πράγματα, ο Ελληνικός λαός επιβιώνει και μεγαλουργεί.
Ακριβώς αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο σήμερα. Γιατί στην χώρα μας, όσο κι αν είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές που ζούμε, όσο κι αν έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση αρνητική στην Ελλάδα και στον κόσμο, πιστεύω ότι μπορούμε και να τα καταφέρουμε και να χαράξουμε μια νέα πορεία βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και βεβαίως αλλάζοντας πολλά πράγματα: Συμπεριφορές, λογικές και νοοτροπίες με τις οποίες πορευτήκαμε κατά το παρελθόν.
Σήμερα και με αφορμή την γιορτή του πατρο Κοσμά, που δίδαξε την γνώση , θέλω να συμπληρώσω πως είναι μια μεγάλη μέρα για το Ελληνικό κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο. Με ένα νομοσχέδιο για την παιδεία, που ανατρέπει μια πραγματικότητα που όλοι θέλαμε να αφήσουμε πίσω και που ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Είναι η αρχή πάνω στην οποία μπορούμε να βασιστούμε για να χαράξουμε αυτούς τους νέους δρόμους που χρειαζόμαστε για τον τόπο μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.