Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

«Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας Θερμο – Ναύπακτος»

«Μεγάλα και διαχρονικά είναι τα προβλήματα που προκαλεί το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Δήμου Θέρμου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η επικοινωνία της ορεινής αυτής περιοχής με τον υπόλοιπο Νομό και να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Για την υπέρβαση αυτής της κατάστασης απαιτείται να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή του οδικού άξονα Θέρμου – Ναυπάκτου και Θέρμου – Αγρινίου» αναφέρει ο Βουλευτής Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης.
Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου o Boυλευτής ζητάει να ενταχθεί στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οδικό τμήμα αφού η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.
Το συγκεκριμένο έργο είναι δίκαιο αίτημα δεκαετιών της περιοχής και αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας και μονόδρομο για την Οικονομική, Κοινωνική και Αναπτυξιακή Προοπτική του Δήμου Θέρμου. Η υλοποίηση του θα παρέχει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εύκολη πρόσβαση τόσο προς την Ιόνια Οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όσο και προς το Αγρίνιο. Επίσης θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς το Δήμο Θέρμου σε επισκέπτες και τουρίστες ενισχύοντας το Θρησκευτικό Τουρισμό, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.
«Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ενταχθεί ο Οδικός Άξονας Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις για να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που να αρμόζει στις ανάγκες της» αναφέρει ο Α.Μακρυπίδης.
Ερωτά λοιπόν τους δύο υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε ο οδικός άξονας Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το αναθεωρημένο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.