Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Χ-ρήσιμος βαθμός

Χ-ρήσιμος βαθμός

Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος στον Εργοτέλη

Του Περικλή Καπούλα

Χωρίς τέρματα έληξε τελικά η αναμέτρηση του Παναιτωλικού στο Παγκρήτιο. Οι αγρινιώτες βασιζόμενοι για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το γηπεδούχο Εργοτέλη, σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις και τον Παναιτωλικό να δείχνει- ειδικά στο β’ μέρος- ότι βολεύεται με το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Δεν κινδύνεψε στο πρώτο ημίχρονο, την ευκαιρία του αγώνα ο Καμαρά

Ματς κέντρου διεξήχθη στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επικρατήσουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο ο Εργοτέλης σταδιακά άρχισε να έχει περισσότερο την κατοχή της μπάλας μη μπορώντας όμως να φανεί απειλητικός απέναντι στην εστία του Μπλάζιτς. Από την άλλη ο Παναιτωλικός βασιζόμενος κυρίως στον Καμαρά προσπάθησε με ξαφνικές αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Καβουσάκη.

Στον άξονα Μητρόπουλος και Κούσας έδωσαν τις δικές τους μάχες ενώ στα άκρα οι Κουτρουμάνος και Άντι έδειχναν να βρίσκονται σε καλή μέρα. Ντολεζάι και Εντζεγκέλε ήταν κυρίαρχοι στο χώρο της άμυνας κι έτσι το ματς κύλησε σ’ ένα τέμπο που μάλλον βόλευε τον Παναιτωλικό με το Μπλάζιτς να μην απειλείται ουσιασικά σε καμία στιγμή.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους μάλιστα λίγο έλειψε ο Παναιτωλικός να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν σε μια φάση-καρμπόν του προηγούμενου ματς με τη Σκόντα, ο Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη με τον Καβουσάκη να αποκρούει σωτήρια το σουτ του σενεγαλέζου επιθετικού του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Ν. Καραγεωργίου έδειχνε εγκλωβισμένη στο πρώτο μέρος καθώς ο Τεννές είχε φροντίσει να διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλό του και να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου του.

Έδωσε χώρο στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας το «μηδέν» στα μετόπισθεν

Αν και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε ότι ο Παναιτωλικός κρατούσε εύκολα το «Χ» και θα μπορούσε να ζητήσει με αξιώσεις κάτι περισσότερο από τον αγώνα, εν τούτοις η αγρινιώτικη ομάδα έδωσε χώρο στον αντίπαλό της, οπισθοχωρόντας και δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο πρώτος της στόχος ήταν να μη χάσει τον αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Καρεγεωργίου προσπάθησε με κάποιες εσωτερικές αλλαγές να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική απέναντι στην αντίπαλη εστία και η μετατόπιση του Λεάλ προς την πλευρά του Άντι δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Παναιτωλικό με τον επιθετικό του Εργοτέλη να αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο απέναντι στους αγρινιώτες.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα μακρυά από την περιοχή του, πλην όμως κάποιοι από τους παίκτες του φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήταν μακρυά από τον καλό τους εαυτό.

Ρότσα και Θεοδωρίδης κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά και σε συνδυασμό με κάποια αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου έγειραν την πλάστιγγα ολοκληρωτικά προς το μέρος των γηπεδούχων. Κάποιες καλές φάσεις που δημιουργήθηκαν με τους Λεάλ και Κατσικοχέρη πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους καθώς η καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φανούν περισσότερο απειλητικοί.

Ο χρόνος όσο κυλούσε ήταν σαφώς με το μέρος των αγρινιωτών οι οποίοι αν και δεν απείλησαν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, δε μπορεί να πει κανείς ότι κινδύνεψαν και σοβαρά για να δεχθούν τέρμα. Έτσι το τελικό μηδέν-μηδέν ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο και ο Παναιτωλικός απέσπασε ένα σημαντικό βαθμό σε μια έδρα όπου ένας εκ των μεγάλων –ΠΑΟΚ- έφυγε με σκυμένο το κεφάλι…

Εδεσε η άμυνα, δύσκολα δέχεται πλέον γκολ

Συμπερασματικά ήταν ένας πολύτιμος βαθμός για τον Παναιτωλικό ο οποίος θα τον βοηθήσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά εν έψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Αν και η εμφάνιση των αγρινιωτών δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, δε μπορεί να μη σταθεί κανείς στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία και έφερε τελικά το θετικό αποτέλεσμα. Με το Μπλάζιτς να εμπνέει την απαραίτητη σιγουριά και τους Ντολεζάι, Εντζεγκέλε να δένουν πολύ καλά ο Παναιτωλικός έχει κατορθώσει να κάνει την ολική μεταμόρφωση σε μια γραμμή η οποία από αχίλλειος φτέρνα δείχνει να γίνεται το δυνατό του σημείο. Τα λάθη έχουν περιοριστεί, η αλληλοκάλυψη λειτουργεί πολύ καλά και ο αντίπαλος δύσκολα βγάζει πλέον φάσεις μπροστά στην αγρινιώτικη εστία καθώς η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδος έχει αλλάξει και αυτό πιστώνεται στα θετικά.

Προβλημάτισε επιθετικά, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Ήταν ίσως το πρώτο ματς του φετινού Παναιτωλικού που η αγρινιώτικη ομάδα άφησε ένα ημίχρονο χωρίς να φανεί καθόλου απειλητική προς την αντίπαλη εστία. Αν και στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Καμαρά στο β΄μέρος προβλημάτισε ίσως η παθητική στάση της ομάδας καθώς δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα απειλητική.

Επειδή όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε αυτή την τακτική της ομάδας του Παναιτωλικού καθώς στο τέλος μένει μόνο το αποτέλεσμα και ουδείς θα θυμάται την εμφάνιση μετά από λίγο καιρό. Από την άλλη, επειδή στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αγώνες που ο Παναιτωλικός άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο και δεν το πήρε (Πανιώνιος, Πας) ενδεχομένως να ήταν και αυτός ένας ακόμη επιπλέον λόγος αποτροπής της ομάδας του Παναιτωλικού να ρισκάρει στο παγκρήτιο για κάτι περισσότερο…

Πάει με καλή ψυχολογία και χωρίς άγχος στα μεγάλα ματς

Αναμφίβολα η μέχρι στιγμής συγκομιδή του Παναιτωλικού κρίνεται άκρως ικανοποιητική και αυτό κάνει την αγρινιώτικη ομάδα να βλέπει με άλλο μάτι τα επερχόμενα μεγάλα ματς. Αρχής γενομένης από την Τούμπα, ο Παναιτωλικός θα κατέβει να αντιμετωπίσει τους μεγάλους του αντιπάλους χωρίς το βαθμολογικό άγχος και παίζοντας εντελώς απελευθερωμένα. Από την άλλη η ποιότητα της ομάδας του Αγρινίου μας έχει δείξει ότι είναι τέτοια, ούτως ώστε αν γίνει το λάθος και υποτιμηθεί από κάποιον από τους προσεχείς του αντιπάλους να μπορέσει να κάνει και κάποιο μεγάλο «μπαμ»…

Για την ιστορία στο ματς του παγκρήτιου «κιτρινίστηκαν» οι Μπέτο, Άντι (άδικη…), Ρότσα, Μητρόπουλος.

Χωρίς περαιτέρω προβλήματα η διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη.

Συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (60’ Χαντί), Τζούνιορ, Σασιασβίλι, Ολίσε, Σαρρής, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης (89’ Καρέλης), Λεάλ, Μπέτο (86’ Χρυσοφάκης).

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Άντι, Ντολεζάι, Εντζεγκουέλε, Μητρόπουλος (90’ Μεζάκ), Ρότσα (71’ Σιόντης), Κούσας, Θεοδωρίδης (93’ Παλαιολόγος), Καμαρά, Χαριστέας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.