Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

« Λόγια της θάλασσας» στα πλαίσια εορτασμού του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου για τα 30 χρόνια

Στα πλαίσια εορτασμού του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου για τα 30 χρόνια συμβολής στην Τεχνολογική Εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, παρουσιάζεται αυτές τις μέρες για το κοινό, η έκθεση φωτογραφίας του σκηνοθέτη-φωτογράφου Γιώργου Φιλιππαίου με τίτλο « Λόγια της θάλασσας».
Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου μέχρι την Κυριακή 12 Ιουνίου.
Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα για την έκθεση ο Γιώργος Φιλιππαίος ο Ησίοδος, στο έργου του ¨ΘΕΟΓΟΝΙΑ¨, αποκαλεί το ¨βαθυδίνη Ωκεανό¨ πατέρα όλων των ποταμών και των υδάτων. Η απέραντη, φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι το ¨υπέρτατο ύδωρ¨.
Παρ’ όλη τη φυσική και γεωλογική ανακρίβεια, η άποψη του Ησίοδου, σημειώνει ο καλλιτέχνης, ήρθε να αγγίξει τη δική μου αγάπη και αφοσίωση στη θάλασσα και να προκαλέσει την επιθυμία μου για μια σειρά φωτογραφικών απεικονίσεων του ¨ατρύγετου πελάγους¨ και των τέκνων του ¨βαθυρεματάρη Ωκεανού¨.
Όπως λέει ο πολύπειρος φωτογράφος «…αποτόλμησα, με ¨συνένοχο¨ τις εμπνευσμένες γραφιστικές επεμβάσεις του Βαγγέλη Βασιλάτου, να ενσωματώσω αποσπάσματα του έργου του Ησιόδου στις δικές μου φωτογραφίες, χωρίς να αλλοιώσω τη δυναμική της εικόνας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου κ. Βαγγέλης Στεργίου-Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε «…στην πρωτότυπη ιδέα του φωτογράφου να στηριχθεί στις αρχαίες γραφές του Ησίοδου και της Δημιουργίας του Κόσμου, για να αναδείξει μέσα από τις ασπρόμαυρες εικόνες του, τον υδάτινο πλούτο της πατρίδας μας».
Ο κ. Πολίτης μίλησε για «..την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει σήμερα ώστε να προστατευθούν αλλά και να αξιοποιηθούν από καταρτισμένους νέους επιστήμονες οι θάλασσες, τα ποτάμια , οι λίμνες και οι υγροβιότοποι της πατρίδας μας».
Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά «…την σπουδαιότητα των τμημάτων της τεχνολογικής κατεύθυνσης που ανήκουν στο Τ.Ε.Ι. ( Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας , Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων) και σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, ενώ μίλησε επίσης για την συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης του Τ.Ε.Ι. του οποίου η προσφορά κρίνεται απαραίτητη και σημαντική για έναν από τους πιο πλουτοπαραγωγικούς κλάδους της εθνικής μας οικονομίας».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Αριστείδης Καβάγιας, οι καθηγητές του τμήματος Ε.Π.Δ.Ο. κ.κ. Αριστογιάννης Γαρμπής & Δημήτρης Ντόβας, ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης, κ. Βασίλης Αρτίκος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, κ. Γιώργος Πανταζόπουλος και αρκετοί φίλοι της φωτογραφίας!
Η διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας είναι μέχρι τις 12 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά τις απογευματινές ώρες 6 έως 9 μ.μ.Η έκθεση διοργανώνεται από το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης (ΦΩΤΟ.ΛΕΜΕ) της πόλης μας.

1 ΦΩΤΟ) Απο αριστερά:  Ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, κ. Γιώργος
Πανταζόπουλος, ο σκηνοθέτης-φωτογράφος Γιώργος Φιλιππαίος, ο Πρόεδρος του
Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου κ. Βαγγέλης Στεργίου-Πολίτης, ο καθηγητές του τμήματος
Ε.Π.Δ.Ο.  κ. Αριστογιάννης Γαρμπής και ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης,
κ. Βασίλης Αρτίκος.

2 ΦΩΤΟ) Ο κ.Γιώργος Φιλιππαίος με την κόρη του και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι.
Μεσολογγίου κ. Βαγγέλη Στεργίου-Πολίτη.

3 ΦΩΤΟ) Τα μέλη της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. με τον σκηνοθέτη Γιώργο Φιλιππαίο και τον
Πρόεδρο του Π.Κ. Μεσολογγίου, κ. Αριστείδη Καβάγια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.