Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Άγχος από μαθητές και γονείς την πρώτη μέρα των πανελληνίων (φωτο)

Άγχος από μαθητές και γονείς την πρώτη μέρα των πανελληνίων (φωτο)

Βατά χαρακτήρισαν τα θέματα οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου

φωτογραφία 3 (12)

Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων ρίχθηκαν από σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και η πρεμιέρα έγινε και φέτος με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. «Σε άρθρο σας, που θα δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα, να αναφερθείτε σε φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα ανθρωπιάς στην εποχή μας, αλλά και σε δραστηριότητες, ατομικές και συλλογικές, που αποσκοπούν στον περιορισμό αυτού του ελλείμματος (500-600 λέξεις)» ήταν η ακριβής εκφώνηση του θέματος της έκθεσης και μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου που μίλησαν στο agrinionews.gr δήλωσαν πως το θέμα τους φάνηκε βατό, ωστόσο κάποιοι αντιμετώπισαν μεγαλύτερη δυσκολία στο κομμάτι των ασκήσεων.

«Το θέμα δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν όμως βατό», δηλώνει ο Σωτήρης. «Πιστεύω ότι έγραψα καλά, το μάθημα ήταν στην ύλη και μας το είχαν δώσει στα sos για φέτος», σχολιάζει.

Τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας στο 3ο Λύκειο, αφού η φωτοτύπηση των θεμάτων για τους περίπου 180 μαθητές της Γ’ λυκείου του σχολείου και ο έλεγχός τους, διήρκησε λίγο περισσότερο.

Οι γονείς, πολλοί εκ των οποίων ανέμεναν από την έναρξη της διαδικασίας έξω από το σχολείο, δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγωνία τους: «Τα παιδιά πλέον δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δηλώσουν από πριν που θέλουν να περάσουν. Ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα όποια κι αν είναι η σχολή, στο μέλλον θα ασχοληθούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με διαφορετικό αντικείμενο. Είναι και εκείνα μετέωρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα», δήλωσε μητέρα που ανέμενε έξω από το 3ο Λύκειο το πρωί.

φωτογραφία 1 (11)

φωτογραφία 1 (12)

φωτογραφία 2 (9)

φωτογραφία 2 (10)

φωτογραφία 3 (11)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.