Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

«Άδεια» τα ράφια των φαρμακείων…

«Άδεια» τα ράφια των φαρμακείων…

Σε αγώνα ανεύρεσης φαρμάκων ,σε  αποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες, επιδίδονται καθημερινά οι Αγρινιώτες φαρμακοποιοί

Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν τα φαρμακεία της περιοχής μας, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, αδειάζοντας τα ράφια, για να προλάβουν την άρση της πίστωσης, σήμερα ελάχιστοι ασφαλισμένοι βρίσκουν το φάρμακο που θέλουν.

Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, σε παιδικά εμβόλια κ.α αντιμετωπίζει η αγρινιώτικη αγορά φαρμάκου, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί. Από την πλευρά του  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας, Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος, κάνει λόγο για «αυξανόμενες, σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων».

Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν τα 160. Πάντως, οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές, με την αγορά να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες, ενώ σε αγώνα ανεύρεσης φαρμάκου ,στις αποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες, επιδίδονται καθημερινά οι Αγρινιώτες φαρμακοποιοί προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Εν τω μεταξύ να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα (από 10 Σεπτεμβρίου) την επίσχεση εργασίας, καλεί ο ΙΣΑ τα συμβεβλημένα μέλη του-γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και καλεί σε άμεση συνάντηση το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον αναπληρωτή υπουργό σε επίπεδο Oλομέλειας, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.