Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

Άκτιο και Κρεμαστά:Δύο κραυγαλέες αποποιήσεις της Αιτωλοακαρνανίας

aitnia Πλεονασμός είναι να αναφέρουμε ξανά ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Νομούς.

Ουσία είναι ότι στις άκρες της υπάρχουν δύο από τις σημαντικότερες τεχνιτές υποδομές: Η λίμνη Κρεμαστών και το Άκτιο.

Η πρώτη έχει βραχύβια ιστορία σκάρτη 50 ετών.Με τις ιδιαίτερες πτυχές της. Ξεριζωμό ολόκληρων χωριών για να γίνει το υδροηλεκτρικό φράγμα, το οποίο δημιούργησε μια λίμνη απαράμιλλης ομορφιάς , αναξιοποίητης όμως.

Το Άκτιο είναι πασίγνωστο λόγω αεροδρομίου. Η περιοχή όμως κουβαλάει στην πλάτη της μια παγκόσμια για τα δεδομένα της εποχής  σύγκρουση: Εκείνη του 31 π.χ όπου Αντώνιος και Κλεοπάτρα ηττήθηκαν από Οκταβιανό. Σύγκρουση στα σπλάχνα  της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ήλεγχε όλο το τότε γνωστό κόσμο.

 

Και πάμε στο σήμερα.

Τα Κρεμαστά πρωταγωνιστούν σε τουριστικούς οδηγούς και site της Ευρυτανίας.

Το Άκτι0 αναφέρεται πολλάκις ως Άκτιο Πρεβέζης ως αεροδρόμιο,  ομοίως στην Πρέβεζα γιορτάζεται η επέτειος της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Και πολύ καλά κάνουν, ούσας απούσης της Αιτωλοακαρνανίας έτη πολλά τώρα…Λες και η πινακίδα αλλαγής νομού ( πλέον Περιφέρειας ) την απαλλάσσει λυτρωτικά.

Ως πότε η Αιτωλοακαρνανία θα κοιμάται μπροστά σε τέτοια σημαντικά έργα υποδομής με ανάλογη ιστορική αξία;

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. DHMHTRHS

    ΟΣΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΤΟΣΟ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 4 ΛΗΜΝΕΣ ΚΑΙ 3 ΠΟΤΑΜΙΑ (ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ).ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ?Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΜΑΧΙ ΤΟΥ ΧΟΡΤΑΤΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ , ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ?ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.