Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Άλλη μια επιβεβαίωση για το agrinionews: To χαμε πει πρώτοι εδώ και δύο εβδομάδες για την Αυτονόμηση και τη Διοικούσα. !!!

Άλλη μια επιβεβαίωση για το agrinionews: To χαμε πει πρώτοι εδώ και δύο εβδομάδες για την Αυτονόμηση και τη Διοικούσα. !!!
Το agrinionews ήδη πρώτο, εδώ και δύο εβδομάδες, είχε μιλήσει για θετικές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας του νομού και ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου. Ας θυμηθούμε όμως τις αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν επί του θέματος(συνολικά 4), απλά και μόνο για να καταλάβετε τι εννοούμε:

1) Τρίτη 3 Μαρτίου, στην ανάρτηση με τίτλο «Το Εφετείο φεύγει, το Πανεπιστήμιο έρχεται …» (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_03.html) αναφέραμε :
«Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο απ’ ότι φαίνεται εκεί θα έχουμε στο επόμενο διάστημα θετικές εξελίξεις. Όπως σας είχαμε αναφέρει παλιότερα ο ανασχηματισμός φρέναρε προσωρινά την αυτονόμηση. Το γεγονός ότι δεν περιλαμβανόταν το τέταρτο τμήμα στο μηχανογραφικό ήταν αναμενόμενο, όπως ισχυρίζονται στελέχη της ΝΔ, αφού ο προγραμματισμός για τη σύσταση ενός τμήματος απαιτεί ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορούσε να καλυφθεί από το καλοκαίρι έως σήμερα. Σύμφωνα πάλι με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να λήξει στο επόμενο διάστημα το θέμα, προχωρώντας στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα στο Αγρίνιο και κάποια τμήματά του στο Μεσολόγγι. Έτσι όπως ακούγεται, σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση της διοικούσας η οποία θα απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς με καταγωγή από τον τόπο μας, οι οποίοι είναι πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Σαφώς και θα πρόκειται για μια εξέλιξη που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.»
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση αξίζει να πούμε ότι τη δημοσίευσε σχολιάζοντάς την στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μαχητής», αναφερόμενη με θετικά λόγια στο ιστολόγιό μας. Όπως βλέπετε μιλάμε για το χρονικό ορίζοντα αλλά και για τα πρόσωπα της διοικούσας. Τώρα αν κάποιοι ισχυριστούν ότι δεν είμαστε συγκεκριμένοι εμείς απαντάμε: «Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια;».

2) Τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Μαρτίου στο άρθρο με τίτλο «Από Υγεία καλά τα πάμε, από Παιδεία όμως;» (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_11.html) και ενώ δεν είχε διευκρινιστεί η ημερομηνία άφιξης αναφέραμε : «Κύριε πρωθυπουργέ, η δέσμευσή σας (δύο φορές μάλιστα) για αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου τι απέγινε; ”Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” σας λέει κάτι…; Τελευταία βέβαια όλο και πληθαίνουν φήμες που λένε ότι ήγγηκεν η ώρα της αυτονόμησης… Εμείς όμως, περιμένουμε τη δική σας θετική τοποθέτηση επί του θέματος κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσετε στην Αιτωλοακαρνανία το προσεχές διάστημα. Γιατί πολύ απλά σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ισχύσει ”Το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός πρωθυπουργού”… Ο νοών νοείτω…»
Λέτε τελικά να ήταν τυχαίες οι παραινέσεις μας προς τον Πρωθυπουργό; Και αν αυτό βιαστούν να το πουν κάποιοι τότε δείτε και τη συνέχεια…

3) Tην ίδια μέρα το μεσημέρι, Τετάρτη 11 Μαρτίου , στην ανάρτηση με τίτλο» «Το Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα ο Καραμανλής στο Αγρίνιο (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_1455.html) αναφέραμε : «Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός διάβασε την προηγούμενη ανάρτησή μας, αλλά όπως φημολογείται φέρεται αποφασισμένος να δρομολογήσει εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση και κυρίως ευχάριστες ειδήσεις, δίχως να αρκεστούμε σε μια φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα και μόνο. Για να δούμε…»
Ε! Θέλετε και άλλη ανάρτηση πιο εξειδικευμένη για να σας πείσουμε;

4) Την Πέμπτη 12 Μαρτίου σε δημοσίευμά μας με τίτλο Tί να λένε άραγε;( http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_3586.html)
επισημαίνουμε τα ακόλουθα: «Σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς με τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Το τι ακριβώς συζητούν οι δύο άνδρες ουδείς γνωρίζει, όμως το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί, όπως τουλάχιστον λέγεται, υπονοεί πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αιτωλοακαρνάνας πολιτικός είναι φειδωλός στις αποκαλύψεις του επί του θέματος. Λέτε τελικά αυτή η κινητικότητα που επιδεικνύει να σηματοδοτήσει άμεσα θετικές εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας του νομού; Οψόμεθα…»

Ως συντακτική ομάδα επιλέξαμε συνειδητά να μην ασχοληθούμε χθες με το θέμα, αφού ήδη το κάνουμε εδώ και δυο εβδομάδες και δεν είχε νόημα να προβούμε σε ονοματολογίες παραμονές μιας τόσο σημαντική ανακοίνωσης για την πόλη μας, δίχως αυτό να σημαίνει ότι κατακρίνουμε τα υπόλοιπα blogs που ορθώς το έπραξαν. Επίσης, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προβήκαμε στην εν λόγω ανάρτηση έχοντας ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης. Απλά όταν ασχολείσαι με κάτι ερασιτεχνικά μόνο και μόνο από μεράκι (δίχως καν να είμαστε δημοσιογράφοι), τότε καλό είναι κάποια πράγματα να επισημαίνονται. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.