Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Άννα Ροκοφύλλου: “Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο δυνατό”

Άννα Ροκοφύλλου: “Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο δυνατό”

10479749_754865351272835_3971756342538479375_nΚαταγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία τόσο ως επιστήμονας, όσο και ως πολιτικός με ιδιαίτερη αγάπη στην Αυτοδιοίκηση, η Άννα Ροκοφύλλου, μίλησε στην εφημερίδα “Γεγονός” για την υποψηφιότητα της στην Αιτωλοακαρνανία με το ΠΑΣΟΚ. Εκφράζει την αισιοδοξία της για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας πως θα αποσπάσει τελικά την τρίτη θέση και θεωρεί πως έστω και μετεκλογικά θα πρέπει να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος για την Αιτωλοακαρνανία.Απαντά παράλληλα για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τις μετεκλογικές συνεργασίες.Η συνέντευξη της Άννας Ροκοφύλλου αναλυτικά:

Κυρία Ροκοφύλλου  είναι γνωστό ότι μέχρι πρόσφατα πολιτευόσασταν στην Αττική είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε σε αυτοδιοικητικά σχήματα με επιτυχία. Τι σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα στην Αιτωλοακαρνανία;
Καταρχήν ήταν το προσκλητήριο του Βαγγέλη Βενιζέλου για συστράτευση και η πρότασή του να είμαι υποψήφια σε έναν τόπο που οι οικογενειακές ρίζες είναι έντονες και είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί του. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πιστεύω στις δυνατότητες των ανθρώπων του τόπου μας, αλλά και τις ίδιες τις αναπτυξιακές του προοπτικές. Συνεπώς, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το ΠΑΣΟΚ, την Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία δεν θα μπορούσα να λείπω, και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι υποψήφια εδώ.

Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα πριν από τις εκλογές. Ποια είναι η εκτίμηση σας ως προς το αποτέλεσμα και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ μετά από αυτές;
Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις την τρίτη θέση και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις επαφές μου με τον κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας είναι θετικά. Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί τον ρόλο του εγγυητή. Του εγγυητή της εθνικής προοπτικής. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει την υπευθυνότητα, το βίωμα, τη γνώση, την εμπειρία να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει ως εγγυητής της εθνικής στρατηγικής.

Για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει την τρίτη εντολή;
Ο λόγος που επιθυμούμε την τρίτη εντολή σχετίζεται άμεσα με όσα προανέφερα στην προηγούμενη απάντηση. Υπάρχει όμως και άλλος ένας. Και αυτός είναι να μην πάρει αυτή τη τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή. Είναι ένας σοβαρός και υπαρκτός κίνδυνος. Μη ξεχνάμε ότι στις Ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτο κόμμα.

Παρατηρούμε ότι από τον προεκλογικό διάλογο που έχει αναπτυχθεί, λείπει ο προβληματισμός για την Αιτωλοακαρνανία και ελάχιστα έχουν ειπωθεί για το μέλλον του τόπου. Πως το σχολιάζετε;
Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει. Έστω και μετεκλογικά θα πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας. Όλοι μιλάμε σήμερα για την ανεργία, αλλά για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  για επενδύσεις. Η ανεργία πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει όλοι μας να πιέσουμε ώστε η ελληνική περιφέρεια να βρεθεί στο επίκεντρο του αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και μιας νέας εθνικής προοπτικής. Να επενδύσουμε στην ελληνική φύση και στα προϊόντα που παράγει. Να στρέψουμε ως Αιτωλοακαρνανία το ενδιαφέρον μας στον τουρισμό, ο οποίος σε άλλες περιοχές της Ελλάδος προσφέρει και θέσεις εργασίας και εισόδημα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να υπάρξει τοπική στρατηγική για την ανάπτυξη.

Σας προβληματίζει η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Πιστεύετε ότι θα κοστίσει τελικά στο ΠΑΣΟΚ;
Πιστεύω ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα έπρεπε να πάει ενωμένη στις εκλογές. Δεν θα ήθελα να αντιπαρατεθώ με συντρόφισσες και συντρόφους που έχουμε δώσει κοινούς αγώνες. Η Κυριακή είναι κοντά οπότε και θα κριθεί η στάση όλων μας. Ένα είναι σίγουρο: Το ΠΑΣΟΚ θα βγεί μέσα από αυτή τη διαδικασία νικητής και πιο δυνατό.

Το ΠΑΣΟΚ τελικά θα μπορούσε να συνεργαστεί τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές;
Σε καμία περίπτωση δεν αναζητούμε ρόλο κυβερνητικού μπαλαντέρ. Το έχει διατυπώσει σε κάθε τόνο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που επιθυμούμε είναι να εγγυηθούμε όσα κέρδισε η Ελλάδα, με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στην Ευρωζώνη. Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα εγγυηθεί.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.