Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

Άνοιξε η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ

δημοτικό

Το Σχέδιο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το δήμο Αγρινίου την ώρα μάλιστα που έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ να και ενταγμένα εδώ και δύο ή τρία χρόνια δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης εννοείται ότι θα αποτελέσει τον βασικό μοχλό για έργα ,ενώ  οι πόροι στην Αυτοδιοίκηση κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Στην δημόσια διαβούλευση που ξεκινά για το νέο ΕΣΠΑ στην πορεία αναμένεται να κληθούν φορείς και κοινωνικοί εταίροι.

Ο κ. Μοσχολιός, ζήτησε να δείξει η Πολιτεία μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Αυτοδιοίκηση που απέδειξε ότι ξέρει καλύτερα που πονά η κάθε περιοχή και παρουσίασε κάποιους βασικούς άξονες για τον σχεδιασμό τονίζοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στο ΕΣΠΑ. “Το πρόγραμμα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ δεν είναι προεκλογικό γιατί ισχύει από το 2011 και είναι το πιο μεγάλο από όλες τις ανάλογες πόλεις στη χώρα”, δήλωσε.Στάθηκε ιδιαίτερα  σε υποδομές όπως στην αρχαία Στράτο ή τις αποθήκες Παπαπέτρου που ο δήμος ουσιαστικά βοηθά τα υπουργεία να μη χάσουν την περιουσία τους.

Ο κ. Γκρίζης από την μείζονα αντιπολίτευση αφού σημείωσε πως δεν βλέπει μια συγκεκριμένη στόχευση από την δημοτική αρχή, κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξής του, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην στήριξη των αγροτών, τον τουρισμό κλπ. “Συμφωνώ με όσα είπε ο κ. Μοσχολιός για κωλυσιεργία από την εξουσία αλλά δεν είναι δυνατό να μην ξέρουν οι πολίτες της χώρας ότι η περιοχή μας έχει τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη φυσική λίμνη, την Τριχωνίδα”, ανέφερε.

Ο κ. Νικάκης αρχικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τα τοπικά ΜΜΕ που όπως είπε δεν παίζουν την παρουσία της παράταξής του στα δημοτικά συμβούλια. “Δεν παρακαλάμε, δεν μας φοβίζουν αλλά αυτό που κάνουν είναι ανφέρ” τόνισε. Παρατήρησε πως οι πόροι προς την αυτοδιοίκηση τείνουν να εξαφανιστούν και αναρωτήθηκε τι έγινε η “πρωτεύουσα πόλη” του κ. Σώκου. Επίσης είπε προς τον κ. Μοσχολιό ότι δεν αρκεί να καταγγέλλει η αυτοδιοίκηση όταν εφαρμόζει τις πολιτικές που καταγγέλλει.

Ακόμη ο κ. Ρόκος, πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ, σημείωσε το έλλειμμα υποδομών αλλά και την ανομοιογένεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που είναι η μόνη περιφέρεια που τη χωρίζει θάλασσα και οι υποδομές δεν έχουν συνέχεια. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ  ο κ. Ρόκος, αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στο πάρκο δήλωσε πως περίμενε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες και να ζητήσει δημοκρατική νομιμότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.