Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Άρθρο για την Ανάληψη Τριχωνίδας

Άρθρο για την Ανάληψη Τριχωνίδας
Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο μεπλούσια φυσικά  χαρακτηριστικά, βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία αλλά και πολλές ιστορικές αναφορές που κάνουν την Αιτωλοακαρνανία να ξεχωρίζει απο όλους τους νομούς της χώρας.
Η Ανάληψη Τριχωνίδος, η παλαιά Δερβέκιστα το μπαλκόνι της Τριχωνίδος όπως ονομάζεται απέχει 26 χλμ απο την Ναύπακτο και 42 χλμ απο το Αγρίνιο και κατοικείται σήμερα απο 500 ανθρώπους με κύρια ασχολία την κτηνοτροφία. Το χωριό έχει πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά ΄και εκεί βρίσκεται και ο ποταμός Εύηνος με των διεθνών προδιαγραφών πίστα ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ όπου πολλές αποστολές απο το εξωτερικό επιλέγουν για την προετοιμασία τους. Στην Ανάληψη σήμερα σώζονται και ερείπια του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ απο όπου ξεκίνησε την μεγάλη του πορεία για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Στην Δερβέκιστα λειτουργεί με έναν μοναχό και η Ι.ΜΟΝΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ σεένα πανέμορφοκαι ειδυλλιακό τοπίο 3 χλμ έξω απο το κέντρο του χωριού.Πάνω απο όλα όμως υπάρχουν φιλόξενοι άνθρωποι,πρόθυμοι να βοηθήσουν και ξεναγήσουν τους επισκέπτες αλλά και οι νοικοκυρές  να προσφέρουν  τοπικές λιχουδιές.
Σε ένα τόσο ωραίο τόπο υπάρχουν πολλά προβλήματα που ξεκινούν απο το οδικό δίκτυο που είναι  σε πολλά σημεία παρατημένο,το πανέμορφο πέτρινο σχολείο έκλεισε και μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο συνεδριακό και πνευματικό  κέντρο  ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής,να αναβαθμιστεί η πίστα ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ και να προσελκύσει έτσι πολλούς περισσότερους επισκέπτεςκαι πάνω απο όλα να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα ήθη και έθιμα έτσι ώστε να αναδείξουμε το τόπο μας και να τον οδηγήσουμε σε μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης,
Χρειάζεται η προσπάθεια όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και χωρίς διαχωρισμούς,χρωματισμούς και εγωισμούς να οδηγήσουμε την Ανάληψη αλλά και την Αιτωλοακαρνανία εκεί που τους αξίζουν.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΔΗΜ.  ΛΟΪΖΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.