Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

“Έβρεξε” πρόστιμα…

“Έβρεξε” πρόστιμα…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑMε αποφάσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της  Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας επεβλήθησαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Ειδικότερα επεβλήθη πρόστιμο χιλίων ευρώ 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη σχολικού κυλικείου στο Αγρίνιο καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κυλικείο του βρέθηκε να πουλά δυο είδη και πιο συγκεκριμένα εμφιαλωμένο νερό 500ml & κουλούρι Θεσσαλονίκης ,σε τιμές ανώτερες από τις οριζόμενες.
Επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ σε επιχείρηση όπου βρέθηκε παρτίδα πατάτες με ελλιπείς ενδείξεις επί των εμπορικών συσκευασιών (ΣΑΚΙΑ)και πιο συγκεκριμένα έλειπε ο αριθμός μητρώου έμπορων νωπών οπωρολαχανικών ,ο τόπος παραγωγής, η ποικιλία, και η ημερομηνία συσκευασίας κατά παράβαση σχετικού άρθρου κανόνων διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών .
Σε άλλη επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκης με οπωρικά-λαχανικά επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 επειδή σε αγορανομικό έλεγχο σε αποθήκη εμπόρου οπωρολαχανικών στο Αγρίνιο ,βρέθηκε παρτίδα με ντομάτες σε τελάρα (240τελάρα).Ζητήθηκε και παρεδόθη το τιμολόγιο αγοράς όπου διαπιστώθηκε να είναι ελλιπείς ενδείξεων.
Πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση χονδρεμπορίου πατάτας με έδρα την Πάτρα καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κλειστό φορτηγό αυτοκίνητο βρέθηκε να μεταφέρει προς πώληση παρτίδα με πατάτες με ελλιπείς ενδείξεις επί των εμπορικών συσκευασιών( ΣΑΚΙΑ) και πιο συγκεκριμένα έλλειπε ο τόπος παραγωγής η ποικιλία, και η ημερομηνία συσκευασίας όπως προβλέπονται.
Επιβλήθηκε εξάλλου πρόστιμο 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια εταιρεία χονδρικού εμπορίου ποτών κλπ, που βρίσκεται στα Βριλήσσια Αττικής, επειδή σε δειγματοληπτικό έλεγχο ποτών που πραγματοποιήθηκε σε καφε-μπαρ στην Ναύπακτο, βρέθηκε μη κανονικό δείγμα τεκίλας «QUERVO SILVER» , επειδή δεν αναγράφονταν στην συσκευασία τα στοιχεία της επιχείρησης που εισάγει το προϊόν, ούτε η επωνυμία πώλησης στα Ελληνικά, σύμφωνα με  έκθεση εξέτασης της Χημικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου. Η συγκεκριμένη φιάλη είχε προμηθευθεί από την εν λόγω εταιρεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. spirakos

  Πολύ πρόστιμο βλέπω αλλά για το παραεμπόριο και τους αλλοδαπούς τίποτε,
  Πριν λίγες μέρες ψώνισα 80 ευρώ πράγματα από κινέζικο και φεύγοντας κατάλαβα ότι δεν πήρα απόδειξη, τέλος πάντων δεν πειράζει χθες που πήγα να κοιτάξω κάτι που ήθελα γινόταν χαμός ξεπούλημα βλέπεις και ο λαός που θα πάει? στο φθηνό, εκεί που χάζευα λοιπόν δίπλα στο ταμείο πληρώνει κάποιος 61 ευρώ και σε διάλογο με την ταμεία αν θα κρατήσει 61ή 60,ι ήταν ανένδοτη να του κάνει την έκπτωση 1 ευρώ τέλος πάντων του δίνει ρέστα από 70 ευρώ 9 και της λέει, απόδειξη δεν θα πάρω η απάντηση ήταν οκι αποντειξη και αφού ο άνθρωπος επιμένει ανοίγει το ταμείο και του δίνει 1 ευρώ και του λέει οκ.
  Θα μου πει κάποιος γιατί δεν έκανε καταγγελία αυτός η εγώ?
  Αυτή είναι δουλειά των αρμοδίων που κυνηγούν μόνο τους Έλληνες που πληρώνουν φόρους και με το παραπάνω και όλα τα λαμόγια το παίζουν άνετοι, και ρωτάω ποιος πλανόδιος γύφτος, πακιστανός κινέζος κόβει απόδειξη στο δρόμο?

 2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Καλα να παθουμε. Το εχουν μονοπωλιο αφου ειναι φθηνα και τους προτιμουν. Γιατι να ψωνισουμε απ τους δικους μας, αφου θελουν να βγαζουν 300 τοις εκατο κερδος. Και μην πει κανεις οχι, γιατι στις εκπτωσεις τα βαζουν και μειων 70 τοις εκατο. Φαντασου τι περιθωρια κερδους εχουν. Και μετα φωναζουμε. Οι ιδιοι βγαζουμε τα ματια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.