Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Έγινε η ΕΔΕ για το σκάνδαλο της Αλυζίας

Έγινε η ΕΔΕ για το σκάνδαλο της Αλυζίας

Όπως γνωστοποιήθηκε από τη δημοτική Αρχή Ξηρομέρου ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)  που  διενεργήθηκε από τον Προϊστάμενο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξηρομέρου κ.Μασαλή Γεώργιο, μετά από απόφαση (αρ. Αποφ.43/2012) του Δημάρχου  κ.Πυθαγόρα Σαμαρά., και αφορούσε τυχόν ευθύνες υπαλλήλου σχετικά με την είσπραξη τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας.

Το  πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε)  στάλθηκε σήμερα , όπως προβλέπεται από τον νόμο, στην α) Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας, β) Υπουργείο Εσωτερικών και γ)  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας- Διεύθυνση Διοίκησης  ), για περαιτέρω ενέργειες.  Πρόκειται για ζήτημα που απασχόλησε πολλάκις την τοπική κοινωνία και πυροδότησε κόντρες μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής για τη διαχείρηση της υπόθεσης που σχετίζεται με τα τέλη που ενώ πλήρωναν δημότες της Αλυζίας εμφανίστηκαν εν συνεχεία να χρωστούν.

Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τι αναφέρει η ΕΔΕ για την πολύκροτη υποθεση που φέρεται να συνέβη επι σειρά ετών της καποδιστριακής περιόδου του δήμου Αλυζίας. Ήδη πάντως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του  Δήμου Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας ζήτησε αντίγραφο του πορίσματος.

 

 

                                                                                   

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.