Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Έγινε κυβέρνηση!

Έγινε κυβέρνηση!

Συμφώνησαν σε όλα Σαμαράς με Βενιζέλο και Κουβέλη

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.Το ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

“Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί αύριο στο Eurogroup”, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τη Βουλή.”Διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της κυβέρνησης” πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι: “Τα πρόσωπα θα κλείσουν μέχρι το βράδυ”.Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος “το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Πιο κρίσιμο είναι το θέμα της ενικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου ο ρόλος των αρχηγών θα είναι πιο ενεργός. Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το διήμερο στις Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη”.

Στις 16.00 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.Αργότερα μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Στις 19.00 το απόγευμα οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά προκειμένου να του δώσουν οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Παραλλήλως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στην μέρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.