Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Έγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. για έργο άρδευσης στα Σιτόμενα

Έγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. για έργο άρδευσης στα Σιτόμενα

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Αλφειό καθώς και την μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού (ανάντη της υδρολογικής λεκάνης του Φράγματος Φλόκα) ενέκρινε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή.

«Η Επιτροπή εξέτασε όλες τις περιβαλλοντικές παραμέτρους του έργου και ομόφωνα γνωμοδότησε υπέρ, συζητώντας μάλιστα το θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Φάνηκε τους μήνες που πέρασαν πόσο αναγκαία και πιεστική είναι η ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Αλφειού ποταμού, όπως και του συνόλου των ποταμών και χειμάρρων της Ηλείας», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Υφαντής μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Η Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο ανάπλασης και αξιοποίησης του Κάμπινγκ στο Έλος Αγυιάς του Δήμου Πατρέων όπου προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις αναμόρφωσης του χώρου με την δημιουργία εγκαταστάσεων για δράσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού, Μουσείο Νερού, χώρους περιπάτου κ.α. Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση ενός Θεματικού Πάρκου Αναψυχής με οικολογική και πολιτιστική διάσταση.

Ακόμα, η Επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της σύνδεσης του κόμβου Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών με την εθνική οδό Πατρών – Τριπόλεως («111»), στο ύψος της Οβρυάς. Όπως είναι γνωστό το έργο έχει ενταχθεί, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 6.118.000 ευρώ. «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και παράλληλα αποσυμφόρησης των κατοικημένων περιοχών απ’ τις οποίες υποχρεωτικά περνάει σήμερα η κυκλοφορία που κατευθύνεται από την Περιμετρική προς την εθνική οδό Πατρών – Τριπόλεως και αντιστρόφως», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής.

Επίσης, στην συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ενέκρινε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα:

– Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε δυναμικότητα 12.375 κατοίκων.
– Βελτίωση του δικτύου άρδευσης της Τοπικής Κοινότητας Σιτωμένων Αγρινίου στην Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της Επιτροπής, Πέτρος Αχιλλεόπουλος (Αντιπρόεδρος), Νίκος Γαρουφαλής, Ανδρέας Κελεπούρης, Νικολέτα Κοκκαλιάρη – Λάσκαρη, Γιώργος Παππάς, Νίκος Πυλαρινός, Χρήστος Σταυρόπουλος, Γιώργος Τσόγκας, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.