Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Έγκριση έργου επέκτασης των κυττάρων Κ3 και Κ4 του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

1059900Την πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου της επέκτασης ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β’ φάση), προϋπολογισμού 1.063.881 ευρώ στο Εθνικό Σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε., αποφάσισε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την συζήτηση του θέματος στο οποίο εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ότι το έργο αφορά την κατασκευή δύο νέων κυττάρων (Κ3 και Κ4) συνολικής έκτασης 13 στρεμμάτων, καθώς και στην επέκταση δεξαμενής αναρρύθμισης – συλλογής στραγγισμάτων.
Μεταξύ των επιμέρους έργων, περιλαμβάνονται επίσης στεγανώσεις, περιφερειακές δενδροφυτεύσεις, γεωτρήσεις περιβαλλοντικού ελέγχου καθώς και αποκατάσταση της υπάρχουσας εγκατάστασης.
Ο Νίκος Καραπάνος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί σημείο αναφοράς στο υπό σύνταξη Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.