Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Έκδηλη η αγωνία των αγροτών

DSCN0335Mεγάλη ήταν η συμμετοχή των παραγωγών στη σημερινή ημερίδα για το ασφαλιστικό, που πραγματοποίησε η Ένωση Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο, κάτι που δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί απ’ τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά, ο οποίος και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό και αισιόδοξο το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος επιζητά την ενημέρωση, μη παραλείποντας να επισημάνει τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει πια ανάμεσα στην Οργάνωση και τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.
Έκδηλη ήταν, ωστόσο, η αγωνία των αγροτών σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το ασφαλιστικό, αλλά και το επικείμενο φορολογικό, καθώς οι προωθούμενες αλλαγές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση του κλάδου και της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ούτως ή άλλως ημιθανή οικονομία.
Όπως, μάλιστα, με έμφαση τονίστηκε απ’ τους ομιλητές, σε τοπικό επίπεδο το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που θα υποστούν χιλιάδες νοικοκυριά θα είναι τέτοιο, που θα πρέπει να αποκλειστεί πλέον κάθε ελπίδα ανάκαμψης, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο αγροτικός πληθυσμός είναι αυτός που τροφοδοτεί τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.
Κατά συνέπεια, το θέμα δεν αφορά μόνο τους αγρότες και γι’ αυτό ακριβώς ο κ. Κουτσουπιάς κάλεσε το σύνολο των πολιτών “να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων, απ’ την ανελέητη και εντελώς αψυχολόγητη πολιτική της κυβέρνησης, αγροτών”.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς διευκρίνισε ότι η Ένωση δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο ωστόσο επεσήμανε ότι θα έχει ενεργό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια, πρότεινε τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής που θα αναλάβει το σχεδιασμό των περαιτέρω δράσεων και την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, εφ’ όσων έτσι κριθεί.
Τόνισε μάλιστα ότι η Ένωση Αγρινίου είναι διατεθειμένη να αναλάβει ακόμη και το όποιο οικονομικό κόστος προκύψει για τις πιθανές μετακινήσεις ή άλλα τινά, αποσαφηνίζοντας ότι είναι η σειρά των ίδιων των αγροτών να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν, καθώς θα ήταν άκομψο να «καπελώσει» η Ένωση τον αγώνα, ο οποίος και θα πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα, καθώς είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης για τους ανθρώπους της παραγωγής.
Τελικά, ύστερα και από τις τοποθετήσεις πολλών εκπροσώπων αγροτικών φορέων αποφασίστηκε η Επιτροπή να έχει το δικαίωμα διεύρυνσης και με άλλα μέλη. Σ’ αυτή συμμετέχουν ήδη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτ/νιας Τ. Μολώνης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Γ. Καλλίμορφος, ο πρόεδρος των αλιέων Τ. Κοτσώργιος, ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Αγρινίου Η. Δρακόπουλος και ακόμη οι κ.κ. Κουμάσης, Ζαρναβέλης, Καραγκούνης και Καλογιάννης. Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα και θα καθορίσει το πλαίσιο των μετέπειτα εξελίξεων.

Πληροφορίες από www.e-ea.gr
DSCN0342 DSCN0321 DSCN0323 DSCN0325 DSCN0327 DSCN0330 DSCN0331 DSCN0335 DSCN0341

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Μαζεύτηκαν οι Συριζαίοι που ψήφισαν 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν με την ΨΗΦΟ τους τον Σεπτέμβρη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στα μέτρα της κυβέρνησης…

    Πίσσα και πούπουλα σε όλους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.