Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φερεντίνου στη “Διέξοδο”

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φερεντίνου στη “Διέξοδο”

ΦΩΤΟ - Αντίγραφο - Αντίγραφο(3)Με έκθεση ζωγραφικής ξεκινά την φθινοπωρινή δραστηριότητά της η «Διέξοδος»

Η Διέξοδος» συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις της για τα 15 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ενεργού παρουσίας της ως Κέντρο Λόγου & Τέχνης αλλά και ως Ιστορικό Μουσείο ξεκινάει τις φθινοπωρινές δραστηριότητές της το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8 το βράδυ εγκαινιάζοντας έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο “Σύμβολα” της εικαστικού Μαρίας Φερεντίνου.

Πρόκειται για μία έκθεση ιδιαίτερων και μεγάλων διαστάσεων έργων ζωγραφικής, επηρεασμένων από την αρχαιοελληνική και βυζαντινή κυρίως τέχνη που θα εκτεθούν κατά το διάστημα 27/9 έως 19/10 στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο.

Η Μαρία Φερεντίνου γεννήθηκε το 1979 στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος και εκπαιδευτικός.

Παρά το ότι ήταν πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εν τούτοις το 2002 θέλοντας να αξιοποιήσει το ταλέντο της στη ζωγραφική αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών.

Αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών ήταν η εισαγωγή της πρώτη στην Θεσσαλονίκη και έβδομη στην Αθήνα την οποία και τελικά επέλεξε σπουδάζοντας ζωγραφική με δάσκαλους τον Ζαχαρία Αρβανίτη, τον Άγγελο Αντωνόπουλο, τον Δημήτρη Κούκο, τη Μάγδα Σιαμκούρη και αγιογραφία με δάσκαλο τον Παύλο Σάμιο. Αποφοίτησε ως αριστούχος το 2007 ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στην Ελλάδα παρακολούθησε και μαθήματα ζωγραφικής στο University do Porto της Πορτογαλίας. Σήμερα συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.