Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Έκθεση σπάνιων υπολογιστών στην Αμφιλοχία

Πρόσφατα ξεκίνησε στην Aμφιλοχία  μια πρωτοποριακή έκθεση με θέμα την εξέλιξη των υπολογιστικών συστημάτων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τίτλος της είναι:

«Από τον αστρολάβο των Αντικυθήρων και την Υπατία έως τον StevenJobs»

Εκεί θα βρείτε υπολογιστές που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στη διάλεξη θα ακούσετε για αυτούς.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο παρουσιαστής την έκθεσης παρακολούθησε βήμα προς βήμα την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας, διαθέτει σπάνιες εμπειρίες και θα αναφερθεί με λεπτομέρεια σε αυτές.

Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές υπολογιστών που σχεδιάστηκαν από το 1974 και μετέπειτα και θα σας διηγηθεί το ρόλο του καθενός και την επίδρασή του στην πορεία εξέλιξης των υπολοίπων.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 13 έως και 26 Μαΐου, είναι ανοιχτή 9-12 το πρωί και 6-9 το βράδυ, στην Δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων Τρομπούκη και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλα υπάρχουν υπολογιστές σε λειτουργία με παιδαγωγικά προγράμματα, όπως τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, παιγνίδια, κλπ.

Εντύπωση μας έκανε ο σπάνιος PDP8 της DEC σχεδιασμένος το 1973-74 στον οποίο αναπτύχθηκε το λειτουργικό σύστημα UNIX και η γλώσσα προγραμματισμούC.

Φύγαμε από την επίσκεψή μας με την εντύπωση ότι πρόκειται για μια σπάνια έκθεση που είναι δύσκολο να γίνει ακόμη και σε μεγάλες πόλεις.

Θα σας συστήναμε να μην τη χάσετε.

e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.