Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Έκθεση του Ζωγράφου Κώστα Σπυρόπουλου στη Ναύπακτο

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 20.00 στα Εγκαίνια της Έκθεσης του Κώστα Σπυρόπουλου στο ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ, στη Ναύπακτο .

downloadΣτην Ναύπακτο, στο ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ στις 17 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού Ζωγράφου Κώστα Σπυρόπουλου με θέμα : ΠΟΠ –ART : Σχίσμα ή Συμπόρευση;
Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Δύσης με την Ευρωπαϊκή Ανατολή μοιάζουν αμφιλεγόμενες και καμιά φορά αντικρουόμενες. Για να εξηγηθούν χρειάζεται ερμηνευτική λογική που να εναρμονίζει σε ενότητα, με εναργή προφάνεια , τις επιμέρους πιστοποιήσεις. Τη Δύση διευκολύνει η άποψη ότι διέσωσε και συνεχίζει την κληρονομιά της Ελληνικής αρχαιότητας, της Ρωμαϊκής οικουμενικότητας και του Χριστιανισμού. Επομένως αυτή συγκεντρώνει όλα τα γνωρίσματα της Ευρωπαϊκότητας και δικαιούται να προσδιορίζεται ως Ευρώπη. Η Ανατολή απελεύθερη από τον Τουρκικό ζυγό, θαυμάζει και ορέγεται τα εκπληκτικά χρηστικά «ιμπεριαλιστικά » επιτεύγματα της Δύσης και παρηγορείται με την άποψη ότι αυτή μέσω των Αρχαίων Ελλήνων Προγόνων της έδωσε τα φώτα στη Δύση: τις προϋποθέσεις να αναπτύξει τον σημερινό, «παγκόσμιο» πολιτισμό της.
Με την έκθεση αυτή αποτολμάται να προταθεί μια εικαστική εκδοχή, σύνδεσης των σχέσεων του Ελληνισμού με την νεωτερική και μετανεωτερική Δύση.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.