Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Έκκληση το Λαογραφικό– Ιστορικό– Φιλολογικό Μουσείο για να λάβει την επιχορήγησή του

To Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας με ανοιχτή του επιστολή θίγει το θέμα της επιχορήγησής του για το 2012. Ζητά τη συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε. και του Λαού, όπως αναφέρει, διεκδικώντας την επιχορήγηση των 8000 ευρώ για την οποία υπάρχει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέμα: «Επιχορήγηση του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλ/νίας για το έτος 2012»

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημ. Συμβουλίου, Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, το οποίο εκτιμά το σοβαρό Πολιτιστικό Έργο, το οποίο επιτελούμε εδώ και 35 χρόνια στην πόλη μας, επιχορηγηθήκαμε ομόφωνα το 2012 με το ποσό των 8.000,00 ευρώ (οκτώ χιλιάδων ευρώ), το οποίο εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που γινόταν με όλους τους Δημάρχους της πόλης μας επί σειρά ετών. Στη συνέχεια ειδοποιηθήκαμε από την οικονομική σας υπηρεσία να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να εισπράξουμε το ποσό. Πράγμα το οποίο και έγινε.
Στα χέρια σας είναι μεταξύ όλων των άλλων και το Γραμμάτιο Είσπραξης του Μουσείου μας, με ημερομηνία 14/6/2012.
Η είσπραξη καθυστερούσε πολύ. Ρωτούσαμε συχνά και μας απαντούσαν ότι μόλις έρθουν χρήματα θα τα πάρετε οπωσδήποτε. Τελείωσε ο χρόνος και είπαν: δεν έχουμε λεφτά. Ύστερα είπαν ότι πέρασε το 2012 και δεν μπορείτε να τα εισπράξετε τώρα.
Εν τω μεταξύ, οι ανάγκες λειτουργικών μας εξόδων είναι μεγάλες, με κυριότερη τα ενοίκια, τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος (3 διαμερίσματα). Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ χρεωμένοι και βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση.
Το Μουσείο δεν είναι προσωπικό μας, ανήκει στην πόλη του Αγρινίου και το επισκέπτονται συχνά όλα τα σχολεία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, το Πανεπιστήμιο, αλλοδαποί και άλλοι.
Εξυπηρετούνται, τόσο από τη Βιβλιοθήκη, όσο και από το περιεχόμενο, Φοιτητές και Καθηγητές για το Διδακτορικό τους και για πολλά άλλα.
Σε όλον τον Κόσμο τα Μουσεία συντηρούνται από το Κράτος ή το Δήμο. Και καθώς το Κράτος έπαψε εδώ και χρόνια να χρηματοδοτεί τα Μουσεία όλης της Ελλάδας, αυτό γίνεται από τους Δήμους.
Εμείς εργαζόμαστε εντελώς εθελοντικά 35 χρόνια, από αγάπη προς το Λαϊκό μας Πολιτισμό, γιατί αυτός είναι, περισσότερο από κάθε τι άλλο, η ταυτότητα μιας πόλης. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται μια χώρα, ο Πολιτισμός τραβά το δρόμο του. Δεν σταμάτησε ποτέ!
Χρέος, λοιπόν, του Δήμου είναι να μας δώσει την επιχορήγηση του 2012 και αργότερα του 2013, καθώς και να μας παραχωρήσετε τον όροφο, που μας υποσχέθηκε στις Καπναποθήκες του Ε.Ο.Κ., το συντομότερο δυνατόν, ώστε να απαλλαγούμε από τα ενοίκια.
Πιστεύοντας, Κυρίες και Κύριοι, ότι η λογική παράκλησή μας θα βρει τη δέουσα ανταπόκριση, επιτρέψτε μας, παρακαλούμε, να σας ευχαριστήσουμε θερμά εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
Μαίρη Χρυσικοπούλου         Βασίλειος Τσακανίκας

Υ.Γ.: Τελικά τα χρήματα δεν μας δόθηκαν και αρνούνται να μας δώσουν από δω και πέρα. Ζητούμε τη συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε. και του Λαού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.