Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Έκκληση Ιερόθεου και αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. για την κλοπή του Λειψάνου

Έκκληση Ιερόθεου και αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. για την κλοπή του Λειψάνου

Μεγάλη αναστάτωση και οργή προκάλεσε στην περιοχή της Ναυπακτίας η κλοπή του λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Πολυκάρπου που κοσμούσε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα της Ορεινής Ναυπακτίας. 

Οι άγνωστοι δράστες  εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ηγούμενου(βρισκόταν στο νοσοκομείο)αποφάσισαν να ιεροσυλήσουν επί του λειψάνου. Γύρω στις 10 το βράδυ άγνωστοι μπήκαν στη Μονή (σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιερόθεου στην τηλεόραση του lepanto) και αφαίρεσαν το ιερό λείψανο δίχως να αγγίξουν άλλα αντικείμενα με οικονομική αξία (η αξία του λειψάνου είναι θρησκευτική φύσεως καθώς η επένδυση του είναι επιχρυσωμένη).

Από την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ανακοινώνεται  ότι όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει στην ανεύρεση του λειψάνου να ειδοποιήσει την Αστυνομική αρχή ή την Ιερά Μητρόπολη. Μάλιστα ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερόθεος στις ίδιες δηλώσεις του  κάνει αγωνιώδη έκκληση σε αυτόν ή αυτούς που προέβησαν σ’ αυτή την πράξη να αφήσουν το Ιερό λείψανο σε ασφαλές σημείο και να ειδοποιηθούν οι αρχές.

Παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι  Θ.Κοτρώνης και Μαίρη Κουτσοσπύρου και ο πρόεδρος του Τ.Κ.Αμπελακιώτισσας Ανδρέας Δούρος ζητούν τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας «για να συζητηθεί το συγκλονιστικό γεγονός της κλοπής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου από την Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας και την εξέταση δυνατότητας συμβολής του δήμου στην άμεση εξεύρεσή του» όπως αναφέρουν. Επίσης καλούν σε επαγρύπνηση όλους του πολίτες και κάνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι να συμβάλουν στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής της ιεροσυλίας σε βάρος της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας.

πληροφορίες από nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.