Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Έκλεισε και στην περιοχή η “ασφαλιστική” evima

Και στο νομό μας αν είχατε την ατυχία να κάνετε συμβόλαιο για το αυτοκίνητό σας στην εταιρία “evima” μάθατε καλά νέα αν δεν έχετε πληρώσει το ασφαλιστήριό σας και κακά νέα αν το είχατε πληρώσει.

Διότι από χτες η εν λόγω “ασφαλιστική”με γραφεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, που είχε δραστηριότητα σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο των αυτοκινήτων, έπαψε να υπάρχει. Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «evima GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (πρώην «ΠΡΩΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση.

Στο Αγρίνιο η εταιρία αυτή είχε γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη με άλλη επωνυμία, κάτι που στον κύκλο των ασφαλειών προκαλούσε συζητήσεις τουλάχιστον. Το…όπλο της ήταν τα πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, κάτι που δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος για την περιουσία του ασφαλισμένου, ενώ οι φήμες για το που έβρισκε χρηματοδότηση έδιναν και έπαιρναν. Οι φήμες μάλιστα οδηγούσαν σε γνωστό “επιχειρηματία” που οδηγήθηκε πρόσφατα στη φυλακή για στήσιμο ψεύτικων χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση, η οποία, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος.
Τώρα πρόκειται να μπει εκκαθαριστής και τυπικά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας  Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ).
Τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα επιστρέφεται στους ασφαλισμένους, τουλάχιστον αυτό προβλέπεται από το νόμο.  Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερώνονται από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.