Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Έκοψε την πίτα της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (φωτό)

Έκοψε την πίτα της η Ένωση  Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (φωτό)

DSCN5387Σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο έλαβε χώρα η εκδήλωση κοπής της πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοκαρνανίας.
Ήταν μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση χωρίς μουσική σε ένδειξη πένθους για την απώλεια των δύο πιλότων, Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα, του μοιραίου F16 που συνετρίβη κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης στην Ισπανία. Στη μνήμη τους εξάλλου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
Η εκδήλωση έγινε στην έδρα της Ένωσης επί της οδού Δαγκλή και την πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφάνιος.
Παρέστησαν, μεταξύ πολλών άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, αξιωματικοί του Αεροπορικού Φυλακίου Αγρινίου, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Πεζικού του Μεσολογγίου, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Αιτωλοακαρνανίας, πλήθος αποστράτων και άλλων πολιτών.
Στη μεστή ομιλία που εκφώνησε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοακαρνανίας/ Παράρτημα Αγρινίου Ανχης (ΠΖ) ε.α. Τσακίρης Ηλίας εξεφρασε ευχές με αναφορές για καλύτερο μέλλον στη χώρα και θερμά λόγια για το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων για τις οποίες σημείωσε πως είναι ακομμάτιστες. Εξήρε μάλιστα την ενέργεια του υπουργού Άμυνας να ρίξει στεφάνι στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών. Τόνισε επίσης τη συνδρομή των Σωμάτων Ασφαλείας στην αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία στην περιοχή μας .
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απεύθυνε εξάλλου χαιρετισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μιλά ως «έφεδρος αξιωματικός του Στρατού» ενώ επεσήμανε πως θα έπρεπε να εδρεύει στο Αγρίνιο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Εφέδρων του Στρατού. « Το Αγρίνιο είναι η πρωτεύουσα πόλη και για όσους δεν το καταλαβαίνουν: το Αγρίνιο είναι η μισή Αιτωλοακαρνανία. Και το λέω- τους στέλνω μήνυμα για να το καταλάβουν-γιατί κάποιοι μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν. Γιατί δεν έχουν δομές, αλλά να δουλέψουν για να τις αποκτήσουν. Γιατί έχουν μάθει να ζουν με ότι παρέχει το κράτος, τον Στρατό, ενώ στο Αγρίνιο μας το παίρνουν. Εδώ λοιπόν υπήρχε η αεροπορική μονάδα και έφυγε, εδώ υπήρχε Πανεπιστήμιο και έφυγε. Αυτή η πόλη μεγάλωσε μόνη της, από εμάς όλους. Με το μεράκι και την αγάπη που είχαμε. Και αυτή η πόλη έγινε μεγάλη και  κάθε μέρα θα γίνεται μεγαλύτερη, γιατί οι άνθρωποί της είναι άνθρωποι της προκοπής, δεν τα περιμένουν όλα έτοιμα. Δεν απαιτούν πράγματα απλά και μόνο γιατί υποτίθεται ότι κάποτε ήταν ένας ιστορικός χώρος και μόνο αυτό τους κάνει να ζητούν να μας διαχωρίζουν. Κανείς στο Αγρίνιο δεν νοιάστηκε τι γίνεται στο Μεσολόγγι. Γιατί είμαστε άνθρωποι της προόδου. Και λυπάμαι που τα λέω αυτά σήμερα, αλλά θέλω να το κάνω σε αυτόν τον τόπο, γιατί νοιάζομαι για τον τόπο , τη χώρα, την Πατρίδα. Και αυτή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα. Θα πρέπει να μάθουμε να ιεραρχούμε, όπως συμβαίνει στον στρατό. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Αν δεν μάθουμε να πειθαρχούμε στο πως πρέπει να λειτουργήσουμε, πάλι δε θα πάμε μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων με σαφή στην ομιλία του την αντιπαραβολή με τη στάση του Μεσολογγίου.
«Εσείς και οι οικογένειές σας ζήσατε με τον πόνο και το μεράκι για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, δημοκρατική , ελεύθερη και μεγαλώσατε με αυτά τα ιδανικά. Με αυτά θα πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Γιατί ο τόπος αυτός πέρασε πολλά και δύσκολα. Αλλά οι Έλληνες άντεξαν και θα αντέξουν και τώρα. Και μιας κι είναι και ο εκπρόσωπος της εκκλησίας εδώ, θα κλείσω με δυο στίχους του Ελύτη: Τι θέλει ο άνθρωπος… Λίγο φαΐ, λίγο κρασί, Χριστούγεννα και Ανάσταση. Και αυτή η χώρα θα αναστηθεί και πάλι”, ανέφερε εξάλλου απευθυνόμενος στους Απόστρατους.
Χαιρετισμό απεύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά που μίλησε με θερμά λόγια για τους απόστρατούς.
Σημειωτέον πως στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές, παιδιά οικογενειών αποστράτων.

DSCN5434 DSCN5432 DSCN5426 DSCN5424 DSCN5422 DSCN5420 DSCN5418 DSCN5406 DSCN5404 DSCN5392 DSCN5390 DSCN5387

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.