Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θλίψη για τη μεγάλη απώλεια

DSCN2317Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγη ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, με μοναδικό θέμα την αναγγελία του θανάτου του αντιδημάρχου Θεόδωρου Λαδά και οι επί χρόνια συνάδελφοί του στον δήμο Αγρινίου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση δεν μπορούσαν να κρύψουν τη θλίψη τους και τη συγκίνησή τους για τη μεγάλη απώλεια.

Το ψήφισμα, που αποφασίστηκε τελικά ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεγνώσθη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γρίνο, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε την απόφαση της κάλυψης από τον δήμο των εξόδων της τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέου), της παύσης λειτουργίας των δημοτικών Υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας και τη μετονομασία οδού στο Αγρίνιο, σε οδό «Θεόδωρου Λαδά».

Αποφασίστηκε ακόμη οι σημαίες στις υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα, την τελετή να συνοδεύει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και το συγκεκριμένο ψήφισμα να αναγνωσθεί και κατά την εξόδιο ακολουθία.

«Σήμερα είναι μια μέρα πολύ άσχημη μέρα για όλους μας. Χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας. Ένα εκλεκτό στέλεχος, έναν συνεργάτη που χειρίστηκε το αξίωμά του με έντιμο, σεμνό και υπεύθυνο τρόπο. Αυτή η υπευθυνότητά του τον οδήγησε στο να χάσει τη ζωή του. Θεωρώ επιβεβλημένο να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στον Θόδωρο, που ήταν ένας σωστός Αγρινιώτης, ένας υπεύθυνος πολίτης. Έφυγε με άδοξο τρόπο, αλλά αφήνει παρακαταθήκη για τους επόμενους», είπε κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός που πήρε πρώτος τον λόγο.

Ο κ. Δημήτρης Δήμας από τη Λαϊκή Συσπείρωση,  δήλωσε συντετριμμένος με την αναγγελία του θανάτου του αγαπητού αντιδημάρχου, και εξέφρασε τα θερμά του συλληπτήρια εκ μέρους της παράταξης στην οικογένεια του Θεόδωρου Λαδά.

Ο κ. Δημήτρης Σβεντζούρης από τη μείζονα αντιπολίτευση σχολίασε πως ο Θ. Λαδάς απέδειξε κατά τη διάρκεια του βίου του πόσο σωστός άνθρωπος ήταν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γρίνος, πριν αναγνώσει το ψήφισμα , μίλησε για τον Θεόδωρο Λαδά ως «έναν φίλο ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ολόκληρης της κοινωνίας, που αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη».

Το ψήφισμα, όπως ανεγνώσθη στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Αγαπητέ φίλε και εκλεκτέ συνάδελφε Θόδωρε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αμέσως με το άγγελμα του θανάτου σου, συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 14 Ιουλίου 2014 και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Αντιδημάρχου Αγρινίου Θεόδωρου Κ. Λαδά.
2. Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει με την οργανωτική φροντίδα και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου και να αποδοθούν στον αείμνηστο νεκρό οι δέουσες τιμές.
3. Οι σημαίες των καταστημάτων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων να κυματίζουν μεσίστιες την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος.
4. Οι Υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου να είναι κλειστές κατά την ώρα της εξόδιας ακολουθίας.
5. Να ονομαστεί ή μετονομαστεί οδός της πόλης μας, στην περιοχή κατοικίας του εκλιπόντος, σε οδό ΘΕΟΔΩΡΟΥ Κ. ΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ.
6. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
7. Να συνοδεύσει τη νεκρώσιμη ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
8. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα μετά την εξόδιο ακολουθία και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.
9. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο την ημέρα της κηδείας του.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σπ. Γρίνος

DSCN2320

DSCN2321

DSCN2324

DSCN2327

DSCN2328

DSCN2330

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.