Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Έμποροι Αγρινίου: «Να μην πληρώσουν ούτε όσοι θα μπουρούσαν!» (Vid)

Έμποροι Αγρινίου: «Να μην πληρώσουν ούτε όσοι θα μπουρούσαν!» (Vid)

Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 19 Οκτωβρίου και υπογραφές σε κείμενο με ευθύνη του Δ.Σ. προς τη ΔΟΥ.

Η Πανεμπορική Σύσκεψη που είχε καλέσει για σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ο Ε.Σ. Αγρινίου τελικά προσέλκυσε αρκετό κόσμο, σχεδόν γεμίζοντας την αίθουσα, αν και πολλοί ανέμεναν να υπάρξει το αδιαχώρητο λόγω των ειδικών συνθηκών που όλοι βιώνουν.
Το Δ.Σ και ο πρόεδρός του κ. Μπεσίνης επέλεξαν να δώσουν το λόγο σε όσο το δυνατόν περισσότερους εμπόρους και στη διάρκεια των ομιλιών να προτείνει τις δράσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν μια μακρά περίοδο κινητοποιήσεων για τον εμπορικό κόσμο.
Στην εναρκτήρια ομιλία του πάντως ο κ. Μπεσίνης επανέλαβε ότι οι έμποροι δεν θα καταθέσουν τα όπλα και ότι η κατάσταση είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Καυτηρίασε την μη προσέλευση αρκετών εμπόρων ενώ σημείωσε ότι «η κοινωνική τάξη που άλλοτε λεγόταν ραχοκοκαλιά της κοινωνίας απλά σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει όλα αυτά που της ζητούν».
Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε η πρόταση του Ε.Σ.Αγρινίου για μη καταβολή του πρώτου πολυεκκαθαριστικού, ενώ παρουσιάστηκε και κείμενο κατά των αντισυνταγματικών φορολογικών μέτρων-όπως χαρακτηρίστηκε- το οποίο μάζεψε τις υπογραφές των συγκεντρωμένων που θα παραδοθούν στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Ακόμα κρατήθηκαν πρακτικά ώστε να καταγραφούν όλες οι ιδέες για περαιτέρω δράσεις τις επόμενες μέρες. Παράλληλα εγκρίθηκε και η συμμετοχή του κλάδου στην γενική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 19 Οκτωβρίου κάτι που επιβεβαίωσε με παρέμβασή του και ο πρόεδρος της ΟΕΣΒΔΕΝ κ. Τζωρτζόπουλος που παρέστη και μίλησε στη συνέλευση κάνοντας λόγο για ένα σύστημα «που κοινωνικοποιεί τα χρέη και ιδιωτικοποιεί τον πλούτο». Όπως είπε, καθώς είναι βέβαιο ότι οι πιο πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν, είναι σημαντικό να μην πάνε να πληρώσουν και όσοι θα δανειζόταν για κάτι τέτοιο για να κρατήσουν τα λεφτά να περάσουν αργότερα. Θυμίζοντας ακόμη ότι η προσαύξηση είναι 1% επί του ποσού.
Στο τραπέζι έπεσαν και απόψεις για αποκλεισμό δημοσίων κτηρίων ή για κατάληψη στη Δ.Ο.Υ ενώ σύμφωνα και με δήλωση του προέδρου του ΕΣΑ «τίποτε δεν αποκλείεται αφού τα χειρότερα έρχονται».
Στην εκδήλωση μίλησε και εκπρόσωπος των δασκάλων Αγρινίου- Θέρμου, ο κ. Γ. Μπαζώρας, που θύμισε ότι την Παρασκευή μαζί με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο θα κάψουν τα εκκαθαριστικά τους μπροστά στη Δ.Ο.Υ.. Επίσης το λόγο πήρε και εκπρόσωπος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο κ. Λ. Τηλιγάδας που έκανε λόγο για ένα διαρκές σύστημα φόβου για τον πολίτη.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπόκας που εξέφρασε την απορία του για την όχι καθολική συμμετοχή λέγοντας ότι «ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι αν πληρώσουν θα σώσουν την Ελλάδα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κωστίκογλου από το Δ.Σ. του συλλόγου που μίλησε για ασταμάτητη επιδρομή στο εισόδημα και για λίγους τυχερούς στην πόλη που έχουν, πλέον, δουλειά.
Το λόγο, τέλος, πήρε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Νικάκης που θύμισε ότι «ένα έθνος προβάτων καταλήγει να κυβερνάται από λύκους» ενώ έκανε λόγο για ένα πόλεμο από ξενόφερτους εντολοδόχους τους οποίους ο λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να πολεμά.

Το agrinionews.gr αργότερα θα προβάλλει αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έγιναν  σε σχετικό βίντεο .

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.