Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ένας Αγρινιώτης για την επαγγελματική κάρτα bodybuilding

Ένας Αγρινιώτης για την επαγγελματική κάρτα bodybuilding

Ο Φώτης Πλευρίτης πάει για διακρίσεις σε πολύ μεγάλα τουρνουά

 Στο τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου  θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Arnold Classic στην Μαδρίτη. Είναι αγώνας που έχει πάρει το όνομά του από τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ο οποίος για μια δεκαετία είχε σαρώσει όλους του παγκόσμιους τίτλους στο bodybuilding.  
Παράλληλα με τους επαγγελματίες υπάρχουν κατηγορίες ερασιτεχνών ,το επονομαζόμενο Arnold Classic Amateur, αγώνας που ενδιαφέρει αρκετούς «ερασιτέχνες» υψηλού επιπέδου. Το «ερασιτέχνες» είναι σε εισαγωγικά γιατί μιλάμε για αθλητές με μεγάλες διακρίσεις.

Ανάμεσά τους είναι και  ένα δικό μας παιδί, ο Αγρινιώτης Φώτης Πλευρίτης που πριν από  ενάμισυ περίπου χρόνο επανήλθε σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου σχεδόν μετά από μια δεκαετία, παίρνοντας πάρα πολλούς από αυτούς με πρωτιές. 
Οι πρώτες 3 θέσεις στις βαριές κατηγορίες δίνουν και επαγγελματική κάρτα.

Χαρακτήρας σοβαρός, μετρημένος και με προσωπική δουλειά συντηρεί ένα γυμναστήριο κυρίως για αυτούς που χτίζουν σώμα και βλέπουν το όλο θέμα σκληροπυρηνικά. Με 1η θεση στην κατηγορία Super Body (+35) και γενικός νικητής στο Γκράτς της Αυστρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WFF στο παρακλάδι της Nabba International με τις fitness κατηγορίες είχε κάνει την επάνοδό του πριν δυο χρόνια και τώρα πάει για άλλα.

Η πρώτη του συμμετοχή  σε αγώνες ήταν το 1999 στον Κύπελλο της  ΠΕΣΔ όπου κέρδισε και την κατηγορία -80 κιλών και την 4η θέση στη  γενική κατηγορία.

Με σκληρές προπονήσεις, σχεδόν επαγγελματικό πρόγραμμα διατροφής, λίγοι αθλητές στην Ελλάδα θεωρείται ότι έχουν δουλέψει τόσο πολύ. 
Στα διάφορα fora όσων αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα λέγεται κατά κόρον η απάντηση που έχει δώσει σε συναθλητή του στην ερώτηση πόσα ασπράδια καταναλώνει τη μέρα, η οποία που δείχνει και το επίπεδο προσήλωσης σε αυτό που κάνει: «3 γεύματα με 12 ασπράδια το καθένα, 3×12=36 ασπράδια τη μέρα, άρα χρειάζομαι 30×36=1080 αυγά το μήνα!»

Να δούμε τι θα φέρει στις αποσκευές του σε πρώτη φάση γιατί πρόκειται να συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες φέτος σε υψηλότατο επίπεδο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.