Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Ένοχος για πλημμέλημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

BEEBABDD53879B45824DF4AF8FF36EC7Ένοχο για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς τους ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, για το οποίο και διωκόταν.
«Ήλθε η στιγμή της αλήθειας» είπε ο πρόεδρος Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης.
Ο πρώην υπουργός βαρύνεται με δύο κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, αυτά της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.
Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του για αμφότερες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι μόνον εκείνος ήταν σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ώστε να προβεί στη διαγραφή των αρχείων που αφορούσαν τα τρία συγγενικά του πρόσωπα.
Η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου είχε προτείνει στο Δικαστήριο να κρίνει κατ’ εκτίμηση τη ζημία που έχει προκληθεί στο Δημόσιο, παρ’ ότι το φορολογικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους συγγενείς του πρώην υπουργού βρίσκεται στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ αποδόμησε τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης (Τάκης Βασιλακόπουλος, Βασίλης Δημακόπουλος και Παναγιώτης Κουρελέας) που υπογράμμιζαν ότι βάσει της αποδεικτικής διαδικασίας, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνον ενδείξεις, ενοχής του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ίδιος εξ αρχής είχε δηλώσει αθώος, ενώ στην απολογία του τόνισε ότι πρόκειται για «στημένη ιστορία». Οι συνήγοροί του έχουν πολλάκις επιμείνει για το παράνομο της λίστας Λαγκάρντ ως αποδεικτικού μέσου, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και η παραλαβή της στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές συνιστά κακούργημα.
Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου, συμπληρώνοντας 14 συνεδριάσεις.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. nikos

    Εδω μας εχουν τρελανει με τις εξεταστικες επιτροπες για μνημονια ,για λιστες ,για εταιρειες,για ,για ,για …Ολα στο ονομα του λαικισμου και της εξαπατησης του λαου.Ομως απορω εως ποτε .Απορω και με τον εαυτο μου .Η’ θα πρεπει να τους γυρισουμε την πλατη η΄ θα πρεπει με δραστια μεσα να παρουμε τις τυχες στα χερια μας.Με δραστικα μεσα και ακραια ομως.Ο νοων νοειτω.ΟΙ πολιτικοι μας δεν εχουν αξιες η΄ μαλλον εχουν το χρημα .Ξυπνα λαε…

  2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

    Ανάμεσα στη δικαιοσύνη σας και τη μάνα μου, προτιμώ τη μάνα μου.

    Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.