Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Ένοχος για το βιασμό ανηλίκου σε χωριό του Μεσολογγίου

Ένοχος για το βιασμό ανηλίκου σε χωριό του Μεσολογγίου

Ένοχο έκρινε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Αγρίνιο τον άνδρα από χωριό της περιοχής του Μεσολογίου που κατηγορούταν για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είχε προκαλέσει σοκ στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Οι εν λόγω πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα τα έτη 2008 και 2009 στο συγκεκριμένο χωριό, όπου το ανήλικο παιδί περνούσε κάποιες μέρες του χρόνου στη γιαγιά του (γιορτές και καλοκαίρι) δίχως την παρουσία της μητέρας του, με την οποία και διέμενε στην Αθήνα. Ο κατηγορούμενος, μόνιμος κάτοικος του χωριού φέρεται να προέβη τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε ασελγείς πράξεις κατά του παιδιού, για τις οποίες και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι με ψήφους 6-1, το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο στον κατηγορούμενο και έτσι η έφεση που ο ίδιος άσκησε, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχύουν στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 497 παρ. 4 και 8),να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι και να μην οδηγηθεί στη φυλακή, ωσότου η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.