Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

ddfahqalzf5252dc64e8297Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αυτό αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό που υπολογίζεται ότι εισέπραξε μίζες 55 εκατ.ευρώ για να αναθέσει σε γερμανικές και ρωσικές εταιρείες τα συμβόλαια κατασκευής υποβρυχίων και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και στους υπόλοιπους 15 συγκατηγορούμενους του Άκη Τσοχατζόπουλου που κρίθηκαν ένοχοι. Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αναγνωρίστηκε στον Νικόλαο Ζήγρα ο οποίος συνεργάστηκε με τις ανακριτικές αρχές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Χρήστος Κατσιάνης για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους πλην του Νίκου Ζήγρα θα ληφθούν υπ’ όψιν συγκεκριμένες συμπεριφορές κατά την επιμέτρηση των ποινων.

Επισημαίνεται ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως και άλλους 16 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή, την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν και τους Γιάννη Σμπώκο και Νίκο Ζήγρα (ο οποίος απαλλάχθηκε μόνο για μία από τις πράξεις του).

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτιος Αρβανίτης, Νικόλαος Καρατζάς και Γεώργιος Κωνσταντάτος.

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης, όπως εισηγήθηκαν και οι εισαγγελείς.

http://www.protothema.gr

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.