Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ένταση στα διόδια του Ακτίου

Ένταση στα διόδια του Ακτίου

aktio_504_355Ένταση επικρατεί το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Ιανουαρίου στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, όπου για όγδοη ημέρα παραμένουν ανοιχτές οι μπάρες.
Οι απολυμένοι εργαζόμενοι «παραμένουν στο χώρο και περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία τους», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Νίκος Κουτσούμπας.
Οι 18 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και οι πέντε συνάδελφοί τους στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας πριν από δύο μήνες, παραμένουν στον χώρο και όπως καταγγέλλουν «η νέα εταιρεία, Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων, προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες».
Απέναντι από τους απολυμένους που βρίσκονται μαζί με τις οικογένειές τους και έχουν μπει στα κουβούκλια των διοδίων, έχει παραταχθεί η αστυνομία, η οποία τους προειδοποιεί να φύγουν διότι, έχει υποβληθεί σε βάρος τους μήνυση από τον υπεύθυνο της εταιρείας και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Στον χώρο βρίσκονται εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Λευκάδας και της Πρέβεζας, σωματεία και φορείς, καθώς και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.
Τις προηγούμενες ημέρες, τεχνικοί της νέας εταιρείας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να εγκαταστήσουν το λογισμικό στο σύστημα, ωστόσο οι απολυμένοι που βρίσκονται στον χώρο δεν το επέτρεψαν και εξήγησαν στους τεχνικούς για ποιους λόγους δεν τους αφήνουν να εισέλθουν.

newsbomb.gr

Φωτό  από το prevezatoday.gr
 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Αφού οι νέοι εργαζόμενοι κοστίζουν το 50 ή 60% σε σχεση με τους παλιούς, θα μειώσει η εταιρεία το κόστος των διοδίων κατα 40% ή εμείς πάλι θα πληρώνουμε το νταβαντζιλίκι και άλλοι θα κονομάνε. κα μην ξεχνάει ο καθένας ότι το έργο φτιάχτηκε με δικά μας λεφτά κατά 100%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.