Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Έργα τέχνης από σύρμα

Έργα τέχνης από σύρμα


Αίσθηση προκαλούν οι δημιουργίες του αγρινιώτη Γιώργου Τρομπούκη

Η περίπτωσή του σπανίζει. Σπάνιας ομορφιάς είναι και τα έργα του… Έργα φτιαγμένα από… σύρμα. Κοσμήματα, δένδρα και πολλές άλλες δημιουργίες από έναν αγρινιώτη, τον Γιώργο Τρομπούκη, τραβούν το ενδιαφέρον.

«Δημιουργώ με σύρμα. Αυτή είναι η τέχνη μου. Δεν έχει καμία σχέση με την αργυροχρυσοχοΐα. Έχει όμως σχέση με έμπνευση και ικανότητα στα χέρια να αυτοσχεδιάζω όπως ο ζωγράφος ή ο αγγειοπλάστης. Μόνο που εγώ δημιουργώ με σύρμα. Οι δημιουργίες μου είναι κοσμήματα, διακοσμητικά, ανάγλυφοι πίνακες, γλυπτά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος…». Με τη φράση αυτή αυτοπροσδιορίζεται ο ίδιος.

Ο Γιώργος Τρομπούκης ουσιαστικά ξεκίνησε εδώ και πέντε χρόνια και εκθέτει τα έργα του σε διάφορες εκθέσεις, φεστιβάλ ή σε παζάρια. Στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Είμαι από τις λίγες περιπτώσεις που έχουν κάνει το χόμπι επάγγελμα.Από μικρός είχα το καλλιτεχνικό στοιχείο μέσα μου. Ασχολούμουν με διάφορα υλικά, έφτιαχνα διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα και τελικά ερωτεύτηκα το σύρμα» περιγράφει το έναυσμα για την τέχνη του. «Το μόνο που χρειάζεται αυτή η δουλειά είναι έμπνευση, διάθεση, υπομονή, λίγα εργαλεία καθόλου μηχανική υποστήριξη και όρεξη για ταξίδια» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για το σύρμα υπογραμμίζει: «τελικά δεν είναι μόνο για τις καθημερινές απλές δουλειές που όλοι ξέρουμε. Το σύρμα που χρησιμοποιώ για τα κοσμήματα είναι από χαλκό και αλουμίνιο. Για τα υπόλοιπα έργα μου το σύρμα είναι γαλβανιζέ επινικελωμένα, οικοδομικά και ηλεκτρολογικά».

Στην Ελλάδα- επαγγελματικά τουλάχιστον- σε αυτό το αντικείμενο δραστηριοποιούνται ελάχιστοι. Δημιουργίες του Γιώργου Τρομπούκη υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Για επικοινωνία με τον Γιώργο Τρομπούκη το τηλέφωνο 6936144382    

Στις φωτό: Ο δημιουργός επί το έργον και πολλά από τα έργα του…


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.