Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Έρχεται προκήρυξη 500 θέσεων νοσηλευτών και γιατρών για τις ΜΕΘ

ypourgeio-ygeias

Με την εξαγγελία της πρόσληψης 500 συμβασιούχων επαγγελματιών υγείας (νοσηλευτών και γιατρών) για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ μέσα στον Φεβρουάριο επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να ρίξει τους τόνους και να μειώσει τις αντιδράσεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση στις αρχές της εβδομάδας της θλιβερής λίστας αναμονής δεκάδων ασθενών για μια κλίνη ΜΕΘ.

Το δραματικό πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ αναδείχτηκε την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονταν σε θαλάμους ή σε διαδρόμους έφτασε εκείνη την ημέρα τους 50 ασθενείς, ενώ την Πρωτοχρονιά ανέμεναν για Εντατική 52 ασθενείς.

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είχε -και έχει- ως αποτέλεσμα και την αναβολή πολλών τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τουλάχιστον 200 κλίνες ΜΕΘ, οι μισές εκ των οποίων στην Αττική, είναι εξοπλισμένες αλλά κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει 400 θέσεις νοσηλευτών και 100 θέσεις γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

«Με αυτό τον τρόπο αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα», προσθέτει η ηγεσία  του υπουργείου Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη  σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.

http://www.aftodioikisi.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.