Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Έρχονται δύο Μητρώα Υπαλλήλων Αυξημένων Προσόντων – Ποιους στόχους εξυπηρετούν

Έρχονται δύο Μητρώα Υπαλλήλων Αυξημένων Προσόντων – Ποιους στόχους εξυπηρετούν

dhmosioi-ypallhloi-0-620x320Στην καθιέρωση Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών με αυξημένα τυπικά προσόντα και εργασιακή εμπειρία, από το οποίο θα επιλέγονται με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες όλα τα στελέχη των Δημοσίων Οργανισμών – Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, προχωρά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πηγές από το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρόκειται για μια ριζική θεσμική διοικητική μεταρρύθμιση, μέσα από την οποία, θα επιδιώκεται έως και η ανάδειξη μόνιμων γενικών γραμματέων υπουργείων. Προφανώς μέσα από μια διαδικασία αξιοκρατική και ουδέτερη.
Σαφής κατεύθυνση η «συνέχεια του κράτους» όσο και η «αποκομματικοποίηση» της Διοίκησης. Τα χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου θέλουν την επιλογή γενικών διευθυντών έως τον προσεχή Δεκέμβριο, την επιλογή διευθυντών έως τον Μάιο του 2016 και ολοκλήρωση όλων των επιλογών των διευθυντικών στελεχών έως τα τέλη του επόμενου έτους.
Νέο Μητρώο προς σύσταση: Θέσεων Υπαλλήλων. Θα εστιάζει στην κατανομή των υπαλλήλων στο Δημόσιο, ανά θέση και προσόντα. Εκτιμάται ότι, πέραν των υφιστάμενων κενών τα οποία θα καταγραφούν σε μια ηλεκτρονική βάση, θα εμφανιστεί και πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένους φορείς.
Το «άρωμα» του επικείμενου μηχανισμού κινητικότητας γίνεται εμφανώς αισθητό.

http://www.aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.