Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Έστειλαν το μήνυμα για δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού δήμου Αγρινίου.

Έστειλαν το μήνυμα για δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού δήμου Αγρινίου.

Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου δήμου Αγρινίου, τα όρια του οποίου θα ξεκινούν από την Παραβόλα και θα φθάνουν μέχρι και το Στράτο, τάχθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ στο Αγρίνιο, η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ανέπτυξε την εν λόγω θέση βασιζόμενος σε ουσιαστικά επιχειρήματα, όπως η ενιαία δόμηση και αστική συγκοινωνία που ισχύει, καθώς και ο ενιαίος σύνδεσμος ύδρευσης που υπάγεται στη ΔΕΥΑ της πόλης μας. Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση και ο βιολογικός καθαρισμός των δήμων της περιοχής θα υπαχθεί σε αυτόν που ανήκουν σήμερα το Αγρίνιο και η Νεάπολη.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ανοιχτά υπέρ της εν λόγω πρότασης τάχθηκαν οι δήμαρχοι Παραβόλας (Καπέρδας), Παναιτωλικού (Γιαννοκώστας), Παρακαμπυλίων (Παπαθανασίου), Νεάπολης (Καπελάκης) και Αγγελοκάστρου (Ρουσογιάννης), ενώ ο δήμαρχος Αρακύνθου κ. Τζάνης έχει ήδη διευκρινίσει ότι μέχρι τώρα επιδίωκαν για τη Μακρυνεία ενιαίο σχήμα, όμως απ τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό εκφράζει τη βούλησή του να προσχωρήσουν στο Αγρίνιο. Αντίθετη άποψη με τα ανωτέρω, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, που για ακόμη μια φορά επέμεινε στη θέση του για δημιουργία ενός παρατριχώνιου δήμου.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους των φορέων του νομού τάχθηκαν υπέρ του «διευρυμένου Αγρινίου». Πρόκειται κυρίως για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ κ.α.

Κατά την προσωπική μας άποψη, ο σύγχρονος τρόπος διακυβέρνησης επιβάλλει τη δημιουργία μεγάλων και ισχυρών δήμων. Το Αγρίνιο ως το δυναμικότερο αστικό κέντρο του νομού μπορεί να εγγυηθεί αυτού του σχεδίου , μέσα από τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει όσο το δυνατό περισσότερους δήμους, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομοιογένεια και την ισόρροπη ανάπτυξη. Μένει τελικά να δούμε τι θα αποφασιστεί μετά απ όλες αυτές τις διαβουλεύσεις…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.