Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Έτσι έρχεται η “ανάπτυξη”: Κλείστε Πανεπιστήμια και ανοίξτε φυλακές

Η κουβέντα για τις φυλακές στην Αιτωλοακαρνανία και στην περιοχή του Αγρινίου έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Όπως φαίνεται θα παραχωρηθεί τελικά έκταση στην περιοχή του Αγγελοκάστρου που βλέπετε παραπάνω.

Και μιας που γίνεται κουβέντα για ανάπτυξη συνειρμικά έρχεται στο νου η κατάργηση του Πανεπιστημίου , τυπικά πριν λίγους μήνες, ουσιαστικά εδώ και χρόνια που υποσκάπτονταν.

Δηλαδή από το “κρατικοδίαιτο” Πανεπιστήμιο περάσαμε στις “μη κρατικοδίαιτες” φυλακές.

Το Πανεπιστήμιο δεν κατάφερε ( η μάλλον δεν το αφήσαν) να συνθεθεί περισσότερο και ουσιαστικότερα με την τοπική οικονομία και τώρα πλέον οι τύχες των τμημάτων που παρέμειναν εδώ ορίζονται από αλλού (όπως πάντα).

Οι φυλακές θα το καταφέρουν; Πως; Με την καλλιέργεια τύπου arbeit macht frei?Αφού στο κράτος πάνε και οχι στην τοπική οικονομία.

Εν τέλει με τέτοια ανεργία που μαστίζει την περιοχή, ας ανοίξουν γιατί το να  υπάρχουν δουλειές είναι πάνω από όλα. Προβληματίζει όμως κατά πόσο ισχύει αυτό και με ποιες διαδικασίες θα επιλεγούν. Εδώ να αναφέρουμε ότι οι φυλακές δεν θα έχουν καμια οπτική επαφή με το Αγγελόκαστρο και ουσυαστικά θα είναι μια ξεχωριστή νησίδα στη μέση του Αγρινιώτικου κάμπου.

Προβληματίζει όμως ακόμα περισσότερο η αναπτυξιακή προσέγγιση μιας εύφορης περιοχής που δεν λέει να ξεφύγει από κρατικοδίατες λογικές, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και ως προς τα κριτήρια εύρεσης εργασίας.

Για την ώρα ας αρκεστούμε ότι το Αγρίνιο (η το Αγγελόκαστρο) θα αποκτήσει το …brand name του Κορυδαλλού.

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.