Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

“Έφυγε” από τη ζωή η Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνη

Η κα. Καρακώστα απαγγέλει ποιήματά της στον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σβολόπουλο

Φτωχότερος είναι από χθες ο κόσμος των γραμμάτων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς άλλο ένα εξαίρετο μέλος της λογοτεχνικής οικογένειας του νομού έφυγε  από τη ζωή. Πρόκειται για τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνη, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών. Η  Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνηγεννήθηκε στο Περδικάκι του Ορεινού Βάλτου. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία, ενώ εργάστηκε στην ιδιωτική και δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνη  άφησε πίσω της πλούσιο και εξαιρετικό συγγραφικό έργο, που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τον ιστορικό του μέλλοντος. Έγραψε και κυκλοφόρησε τα εξής βιβλία: «Με το μάτι και την ψυχή ενός μικρού παιδιού», «Μυστράς», «Ακαρνανία: Ο Μύθος, η Ιστορία, οι Θρύλοι και οι Παραδόσεις του τόπου», «Από τα μονοπάτια τα’ ουρανού στις ατραπούς της γης», «Κλέφτες και αρματολοί του Ορεινού Βάλτου: Η δράση και η προσφορά τους» καθώς και την ποιητική συλλογή «Ανατροπή».

Η Αλεξάνδρα  Καρακώστα-Αηδόνη  ήταν παντρεμένη με τον δάσκαλο Αθανάσιο Αηδόνη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Ζούσε μόνιμα στο Αγρίνιο. Η εξόδιος ακολουθία της τελέστηκε σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη Αγρινίου.  Το agrinionews εκφράζει τα ειλικρινά του συλληπητήρια στους οικείους της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.