Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε ο Αγρινιώτης ποιητής Γιάννης Καραμητσό πουλος

Έφυγε ο Αγρινιώτης ποιητής Γιάννης Καραμητσό πουλος

Έφυγε αργά το απόγευμα από κοντά μας ο Αγρινιώτης ποιητής Γιάννης Καραμητσόπουλος, ύστερα από πολύμηνη μάχη με το θάνατο.
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1965. Πρωτοδημοσίευσε το 1989 στο περιοδικό Εμβόλιμον. Ακολούθησαν δημοσιεύσεις ποιημάτων, κριτικών σημειωμάτων και άρθρων του πολιτιστικού περιεχομένου σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως: Η λέξη, Περίπλους, Ελίτροχος, Φηγός, Παρουσία, Φιλολογική Πρωτοχρονιά, Εξώπολις, Νουμάς κ.ά.

Ποιήματά του έχουν ανθολογηθεί σε πανελλήνιες ποιητικές ανθολογίες, έχουν απαγγελθεί από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γαλλικά και έχουν μελοποιηθεί. Προλόγισε και επιμελήθηκε την Ανθολογία Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, έκδοση του περιοδικού Εμβόλιμον (1993). Από το 1994 έως το 2001 ήταν διευθυντής του περιοδικού Ίβυκος (Επιθεώρηση για τον ποιητικό λόγο). Το 1998 ίδρυσε τις Εκδόσεις Ίβυκος, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν να παρουσιάσουν μια αξιοσημείωτη εκδοτική δραστηριότητα, με βιβλία ποίησης, πεζογραφίας, δοκιμίου και μελέτης καθώς και βιογραφίες. Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών.(wikipedia)
Ποιητικές συλλογές

-Πορφυρά χρώματα (1989)
-Στα βήματα του χρόνου (1992)
-Το πορφυρό σώμα της μνήμης (1996)
-Αλεξιβρόχιον (1997)
-Εκ των υστέρων (2000)
-Εν εκστάσει (2003)
-32 νυχτερινά επεισόδια (2006).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.