Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Έψαχναν τα ένσημα

nosokomeio-agrinioΜια κατάσταση με παρολίγον σοβαρότατες συνέπειες για τους ίδιους αντιμετώπισαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι των Ξενώνων Ψυχοκοινωνικής Κατάστασης ΑΡΓΩ και ΙΡΙΔΑ, αντιμετώπιζαν μέχρι πριν λίγο καιρό τον κίνδυνο να απωλέσουν ασφαλιστικά  δικαιώματα.
Από το 2002 που άρχισαν οι υπηρεσίες  του νοσοκομείου να αποδίδουν τις κρατήσεις υπέρ ΙΚΑ ( τις γνωστές αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις), τα ένσημα των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια των αναρρωτικών αδειών, έπρεπε να αποδίδονταν ως ένσημα ασθενείας. Εντούτοις, οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ,από παράβλεψη, δεν τους εμφάνιζαν στις καταστάσεις του ΙΚΑ με αποτέλεσμα να μην προκύπτουν ως ασφαλισμένοι.
Οι εργαζόμενοι όταν εντόπισαν,από τα ατομικά τους έντυπα, ότι υπάρχουν κενά διαστήματα ασφάλισης, ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για επίλυση του προβλήματος, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να απωλέσουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Ο διοικητής Λ. Δημητρογιάννης, αφού ενημερώθηκε, με άμεση παρέμβαση έδωσε λύση, ξεκινώντας τη διαδικασία απόδοσης των υπολειπόμενων ενσήμων. Τελικά, πρόσφατα η απόδοση των ενσήμων ολοκληρώθηκε και πλέον δεν  υπάρχει  πρόβλημα για τους εργαζομένους. Απορία προκαλεί γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να επιλυθεί το πρόβλημα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.