Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Ήθελαν αναβολή οι Θεσσαλοί…

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Για άλλη μια φορά το φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου αποτέλεσε αντικείμενο στην αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παρά την επιθυμία των Θεσσαλών-αναφέρθηκε σε αυτή από χθες το agrinionews,gr- να δοθεί αναβολή στην υπόθεση και το σχετικό τους αίτημα , η εκδίκαση έγινε σήμερα αργά το μεσημέρι κατά τις 4. Σε μια ολιγόωρη διαδικασία ,οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών  κλήθηκαν να καταθέσουν το επόμενο διάστημα , έως τις 15 Μαρτίου, γραπτώς τις προτάσεις τους ώστε να ακολουθήσει η απόφαση. Σήμερα ωστόσο δεν απαιτήθηκε να υπάρξουν αγορεύσεις.
Η πλευρά όσων αγωνίζεται για τη συνέχιση του περιβαλλοντικού αυτού εγκλήματος επεδίωξε να κερδίσει και άλλο πολιτικό χρόνο αιτούμενη (μακροχρόνια) αναβολή ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα διαχειριστικά σχέδια που παρουσίασε προ ημερών το ΥΠΕΚΑ. Να έχει προηγηθεί δηλαδή η θεσμοθέτησή τους  και να γίνουν οι νέες περιβαλλοντικές μελέτες.
Από τη συντονιστική επιτροπή και τους άλλους φορείς του νομού μας,   στο Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσαν το παρόν  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Χριστογιάννης . Κατσιφάρας και Μοσχολιός μάλιστα είχαν συνάντηση προ ημερών με τον πρόεδρο του ΣτΕ κ.Κωνσταντίνος Μενουδάκος και την εισηγήτρια της υπόθεσης κ. Ειρ. Σακελλαροπούλου, στους οποίους εξέφρασαν τα επιχειρήματα υπέρ της εκδίκασης της υπόθεσης.

Από την πλευρά της Θεσσαλίας παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κ.Αγοραστός, πολλοί δήμαρχοι όπως ο Τζανακούλης της Λάρισας, ακόμη και αγροτοσυνδικαλιστές.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.