Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ήθελε αλλά δε μπορούσε…

Ήθελε αλλά δε μπορούσε…
Phototsamis

Αν στο ματς με την Καλλονή ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε κακός και έχασε τον αγώνα, στο αποψινό ματς ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν προσπάθησαν. Οι ποδοσφαιριστές του αγρινιώτικου συγκροτήματος έδειξαν διάθεση και πάλεψαν τον αγώνα, η συνολική εικόνα όμως που έδειξε ο σημερινός Παναιτωλικός ήταν μιας ομάδας που ναι μεν ήθελε, αλλά δεν μπορούσε…

Οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν έβγαλαν την απαιτούμενη φρεσκάδα στο χόρτο σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που αν και είχαν μια μέρα λιγότερη ξεκούρασης (αγωνίστηκε Πέμπτη η Λάρισα με το Βόλο) συν το ταξίδι, έδειξαν σε κάποιες στιγμές να έχουν και πιο πολλές δυνάμεις και πιο καθαρό μυαλό.

Η αναμενόμενη κούραση κάποιων παικτών – βαρόμετρα από τα συνεχόμενα ματς (Σφακιανάκης, Κούσας, Μητρόπουλος, Κουτσοσπύρος) ήταν εμφανής με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να μη μπορεί να πάρει τα αναμενόμενα από κάποιους πρωτοκλασσάτους του παίκτες.

Από την άλλη η μοναξιά του Κουτσοσπύρου στην κορυφή της επίθεσης ήταν εμφανής καθώς ο υψηλόσωμος φορ του Παναιτωλικού δεν είχε δίπλα του κάποιο παίκτη που θα τον βοηθούσε παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των λαρισαίων.

Η συγκινητική εμφάνιση του Μπακάκη σε συνδιασμό με κάποιες καλές ενέργειες του Γκόλια δεν έφεραν τελικά αποτέλεσμα καθώς οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους απόψε παρουσιάστηκαν άκεφοι έχοντας ως επί το πλείστον κακές επιλογές.

Το συνολικό πρόβλημα του Παναιτωλικού να διασπάσει καλά οργανωμένες άμυνες στην έδρα του είναι πλέον πασιφανές και ανεξάρτητα από τις επιλογές που έχει ο Καραγεωργίου στη διάθεσή του, οφείλει να ανακατέψει την τράπουλα και να βρει τις λύσεις.

Αν γκρεμίζει εντός ότι χτίζει εκτός…

Η Λάρισα κέδρισε απόψε στο Αγρίνιο με πανομοιότυπο τρόπο όπως η Καλλονή στην πρεμιέρα, στηριζόμενη στην καλή αμυντική λειτουργία και την εξουδετέρωση των ατού του Παναιτωλικού και εκμεταλλευόμενη τη μία ευκαιρία που δημιούργησε! Αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίσει πολύ τους ιθύνοντες της ομάδας καθώς αν τελικά ο Παναιτωλικός γκρεμίζει εντός έδρας ότι χτίζει στα εκτός έδρας ματς,  τότε το πουλάκι της ανόδου θα πετάξει πολύ νωρίς.. Άλλωστε η συνταγή της επιτυχίας των αντιπάλων του Παναιτωλικού μέσα στο σπίτι του είναι πλέον γνωστή και αυτή τη συνταγή θα επιχειρήσουν να τηρήσουν πιστά και οι υπόλοιπες ομάδες που θα επισκεφτούν φέτος το «κλουβί»… Το ζητούμενο πλέον είναι ο ίδιος ο Παναιτωλικός να αλλάξει συνταγή για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Κάποτε  ήταν κάστρο…

Όσο κι αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, ουδέποτε θα βρει χειρότερο ξεκίνημα εντός έδρας για τον Παναιτωλικό. Οι δύο ήττες στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς σαφώς και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τους αγρινιώτες και το «κλουβί» που κάποτε και μέχρι πρότινος ήταν πραγματικό κάστρο τείνει πλέον να εξελιχθεί σα μια ορθάνοιχτη κερκόπορτα που θα μπορεί η κάθε ομάδα να δραπετεύει με βαθμούς ή βαθμό.

Αν σε άλλες εποχές οι αντίπαλοι του Παναιτωλικού ερχόμενοι στο Αγρίνιο έκαναν το… σταυρό τους αν έφευγαν με το «Χ» ή έστω αν έχαναν με μια τιμητική ήττα, ο φετινός Παναιτωλικός κινδινεύει να δώσει δικαιώματα στους αντιπάλους του να θεωρούν πλέον το Αγρίνιο…εξοχικό τους και να έρχονται με περρίσιο θάρρος να παίζουν στα ίσια χωρίς τον παραμικρό φόβο. Και αφού αυτή η κατάασταση κινδινεύει να δημιουργηθεί από τον ίδιο τον Παναιτωλικό, ο ίδιος οφείλει και να την αλλάξει. Άμμεσα μάλιστα.

Θύμισαν.. ΑΕΚ οι εξέδρες

Pototsamis

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα – ακόμη και πέρα από τα αγωνιστικά- που καλείται να λύσει άμεσα η οικογένεια του Παναιτωλικού είναι η διχόνοια που υπάρχει μεταξύ της θύρας 6 και του προέδρου Φ. Κωστούλα. Ειδικά η σημερινή εικόνα με τους οργανωμένους να βρίζουν εν χορώ τον κ. Κωστούλα αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου και τους φιλάθλους της μεγάλης εξέδρας να τους αποδοκιμάζουν, θύμισε έντονα.. .ΑΕΚ εποχής Νικολαϊδη με την Original τότε να βρίζει εν χορώ το Ντέμη και τους υπόλοιπους φιλάθλους να την αποδοκιμάζουν!

Λύση εδώ και τώρα

Όσο κι αν ο κόουτς της ομάδας έχει κάνει συνεχείς εκκλήσεις για ομόνοια και συμπόρευση όλων, αυτές φαίνεται πως όχι μόνο έχουν πάει στο βρόντο αλλά το πρόβλημα αντί να λύνεται να διογκώνεται.

Η πρόταση που έπεσε εσχάτως από τους Guerreros στο τραπέζει για διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών οφείλει να βρει ανταπόκριση εδώ και τώρα και οι δύο πλευρές να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και τις εμπάθειες και να τα βρουν.

Αν η ομόνοια και η συμπόρευση όλων σε ένα σύλλογο είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πετύχει αυτός τους στόχους του, η διχόνοια μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα θα φέρνει, ειδικά σε μια ομάδα σαν τον Παναιτωλικό που η πίεση του κόσμου και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Πιθανές ήττες σαν τη σημερινή σε συνδιασμό με τις αντεγκλήσεις μεταξύ των φιλάθλων, είναι καθαρή αυτοκτονία για τον Τίτορμο που ενώ προσπαθεί να βελτιώσει τα αγωνιστικά του προβλήματα, βλέπει να βάλλεται εκ των έσω, κάτι που κάνει τους αντιπάλους του να χαμογελούν και τον ίδιο να αιμοραγεί.

Ο φετινός μαραθώνιος που μόλις ξεκίνησε, είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα για τον Παναιτωλικό. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί απ΄όλους. Και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να χαμηλώσουν τους τόνους και να συμβάλλουν θετικά. Αλλιώς, θα έχει τελειώσει η σεζόν και εδώ ακόμη θα ψάχνουμε για φταίχτες και υπαίτιους παίζοντας κλέφτες και αστυνόμους… Ο Παναιτωλικός όμως θα την έχει ήδη πληρώσει. Και επειδή παναιτωλικόμετρα στην αγρινιώτικη οικογένεια δε χωράνε, ας σκεφτούν όλοι ποιο είναι το συμφέρον, της ομάδας, της πόλης, όλων.

Λάθη έχουν κάνει και οι δύο πλευρές και ουδείς αμφιβάλει γι΄αυτό. Δεν είναι όμως η κατάλληλη ώρα (με το πρωτάθλημα να εξελίσσεται) για να ανοιχτεί τέτοιου είδους κουβέντα. Ας κρατήσει ο καθένας τις απόψεις του, έξω όμως από το γήπεδο.

Το ποιος τελικά θα κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης, δεν έχει σημασία. Περισσότερη σημασία έχει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει. Με οποιοδήποτε τρόπο.

Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.